13. juli 2020
Østervangsskolen er en af de fire skoler med ringe opbakning fra distriktets børn, som kan få en fysisk opgradering en fysisk forbedring for at blive mere attraktiv. Det er i hvert fald Socialdemokratiets forslag. Foto: Jenw Wollesen
Østervangsskolen er en af de fire skoler med ringe opbakning fra distriktets børn, som kan få en fysisk opgradering en fysisk forbedring for at blive mere attraktiv. Det er i hvert fald Socialdemokratiets forslag. Foto: Jenw Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S vil forskønne fravalgte skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S vil forskønne fravalgte skoler
Roskilde - 28. maj 2020 kl. 15:16
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det holder ikke, at en række skoler i Roskilde må se omkring halvdelen af børnene i deres distrikter vælge en anden skole. Derfor vil Socialdemokratiet nu have afdækket, hvordan man kan gøre Østervangsskolen, Hedegårdenes Skole, Tjørnegårdskolen og Sct. Jørgens Skole attraktive for børn og forældre i deres respektive distrikter.

arrow Læs også: - Fravalg handler om fordomme

Det skal ikke kun handle om det faglige og sociale, men også hvordan skolerne fysisk kan blive mere indbydende og åbne sig op mod lokalområdet.

- Det handler om at prøve at se det her problem i en større sammenhæng. Det er ikke nok at se på, hvad den enkelte skole kan gøre, siger Jette Henning (S), formand for skole- og børneudvalget.

Med i planer

Derfor foreslår partiet at sætte sagen på dagsordenen i både skole- og børneudvalget og plan- og teknikudvalget, hvor Daniel Prehn (S) er formand. Det skal sikre, at skoleindsatsen kommer til at hænge sammen med de helheds- og byudviklingsplaner, der allerede ligger for at gøre områderne mere attraktive.

Det gælder eksempelvis helhedsplanen for Sydbyen, hvor Østervangsskolen ligger, og udviklingsplanerne for Københavnsvej, hvor Hedegårdenes Skole ligger.

For social balance

Skolernes bestyrelser, forældre og børn skal også inddrages i, hvordan deres skoler kan udvikles både fysisk, fagligt og socialt. Derudover skal det ifølge Socialdemokratiet afdækkes, hvorfor skolerne bliver fravalgt af distriktsbørnene.

Udvalgene skal på deres møder i næste uge tage stilling til, om de vil gå videre med sagen. For Jette Henning er det vigtigt at få sat gang i en indsats for at sikre den sociale balance i folkeskolen.

- Hele folkeskolens formål er at være mødested for børn med forskellig baggrund. I Roskilde har vi også vedtaget en boligpolitik i social balance, som skal understøtte, at vi har blandede boligområder. Derfor vil vi arbejde for, at flere børn og deres forældre vælger og bakker op om den lokale distriktsskole, siger hun.

arrow Skoler taber halvdelen af børnene fra eget distrikt
13. maj 2020 kl. 12:23 Opdateret: kl. 12:06
arrow Politikere vil granske fravalg af folkeskoler
24. januar 2020 kl. 17:52 Opdateret: kl. 13:21
arrow Nye tal: Enorme forskelle i søgning af privatskoler
24. januar 2020 kl. 12:19 Opdateret: kl. 12:19
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk