19. oktober 2019
Mette Frederiksen kan næppe skride ind i den verserende sag om det kuldsejlede digebyggeri i Jyllinge, men hun ønsker en landsdækkende strategi for, hvordan kystsikring bliver håndteret og prioriteret fremover. Foto: Kristian Jørgensen
Mette Frederiksen kan næppe skride ind i den verserende sag om det kuldsejlede digebyggeri i Jyllinge, men hun ønsker en landsdækkende strategi for, hvordan kystsikring bliver håndteret og prioriteret fremover. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-leder vil have national strategi for kystsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-leder vil have national strategi for kystsikring
Roskilde - 20. maj 2019 kl. 15:11
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er nødvendigt med en national strategi for kystsikring. Det mener S-formand Mette Frederiksen, da hun under sit besøg i Roskilde bliver spurgt til kystsikringen i Jyllinge Nordmark, der nu ligger stille.

arrow Læs også: Digeformand: - Hvor højt står en hastelov på regeringens dagsorden?

Lige nu er det nok tvivlsomt, hvad en kommende statsminister kan stille op i den konkrete sag, hvor statslige myndigheder sammen med Roskilde Kommune forsøger at komme nærmere en afklaring af, om anlægsarbejdet kan komme videre, efter VVM-tilladelsen blev ophævet af Miljø- og Fødevareklagenævnet. Om ikke andet bør det fremover gribes anderledes an ifølge Mette Frederiksen, der tidligere har været i Jyllinge for at se oversvømmelsesproblemerne.

- Det der står tilbage efter mit besøg - ud over at kunne se, at der var nogen i klemme - var behovet for en national kystsikringsstrategi. Det er lidt tilfældigt, hvordan vi gør det i dag. Jeg tror, at næste skridt er at få skabt et overblik over, hvor udfordringerne er størst, og så begynde at prioritetere. Problemerne kommer ikke til at gå væk, de vil blive ved med at være der. Og de er hårdt ramt blandt andet i Jyllinge, det må man bare sige, lyder det fra Mette Frederiksen.

arrow Forbereder sig på endnu en vinter uden kystsikring
23. juli 2019 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:56
arrow Ingen smutveje til kystsikring
21. maj 2019 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
arrow Pres på staten for at kystsikre
21. maj 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:03
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk