20. april 2019
Der er gode chancer for, at der kommer flere sagsbehandlere med fokus på at få jobparate arbejdsløse i job. Socialdemokratiet smider forslaget på bordet til efterårets budgetforhandlinger, men allerede nu er Enhedslisten og Venstre positive overfor forslaget. Foto: Lars Ahn Pedersen
Der er gode chancer for, at der kommer flere sagsbehandlere med fokus på at få jobparate arbejdsløse i job. Socialdemokratiet smider forslaget på bordet til efterårets budgetforhandlinger, men allerede nu er Enhedslisten og Venstre positive overfor forslaget. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-forslag: Flere sagsbehandlere skal få flere arbejdsløse i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-forslag: Flere sagsbehandlere skal få flere arbejdsløse i job
Roskilde - 15. juli 2018 kl. 07:48
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gitte Kronbak Nielsen (S), der er medlem af Beskæftigelses- og Socialudvalget, peger på erfaringer fra især Silkeborg, når hun fortæller, at Socialdemokratiet går til budgetforhandlingerne med et ønske om flere sagsbehandlere på beskæftigelsesområdet.

- Nu hvor der er højkonjunktur, burde det være muligt at få flere i arbejde. Det er nu, vi skal rykke, hvis vi skal have en del af det opsving, siger Gitte Kronbak Nielsen og fortæller, at eksempelvis KL har rost Silkeborg for at tage en chance.

I Silkeborg har man for et par år siden investeret 25 millioner kroner på flere sagsbehandlere. Siden har det vist sig, at investeringen er tjent hjem og lidt til.

Målet i Silkeborg var, at 30 ekstra jobparate skulle ud i job på to år. Det mål nåede de et halvt år før planlagt. I Silkeborg har man gjordt ordningen permanent, så sagsbehandlerne stadig kun har 45 borgere ad gangen.

- Det er win win. Kommunen kan få økonomiske fordele, men det er også bedre for dem, som kommer i arbejde. Her snakker vi helt konkret om, at vi skal give den en ekstra skalle for at få flere ud i rigtige jobs, siger Gitte Kronbak Nielsen og oplyser, at sagsbehandlerne skal bruge mere tid på både dem, som er jobparate og dem, som er næsten jobparate.

Gitte Kronbak Nielsen vil tage forslaget med, når budgetforhandlingerne går i gang efter sommerferien.

Foreløbig er både Enhedslistens Susanne Lysholm Jensen og Venstres Bent Jørgensen positive overfor forslaget.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde lørdag den 14. juli. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk