22. april 2021
Der er i den grad gravet grøft mellem flertallet og mindretallet i klima- og miljøudvalget i sagen om grus i Vindinge. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Der er i den grad gravet grøft mellem flertallet og mindretallet i klima- og miljøudvalget i sagen om grus i Vindinge. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S, K og Radikale vil ikke sætte tommelskruer på grusgigant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S, K og Radikale vil ikke sætte tommelskruer på grusgigant
Opdateret 07. februar 2020 kl. 15:20
Roskilde - 07. februar 2020 kl. 09:38
Af Lars Kimer

Det tegner til, at der ikke kommer et krav fra Roskilde Kommune over for Region Sjælland og Nymølle Stenindustri om, at grusgiganten skal finde en anden vej ud af kæmpegrusgraven ved Vindinge, når virksomheden måske får lov til at grave yderligere grus i området.

arrow Læs også: V: Stå fast på krav til grusgravning

Da først kommunen spurgte Nymølle Stenindustri om konsekvenserne af et forslag, som ville tage hensyn til borgerne i Vindinge og sende grusbilerne uden om byen på en længere vej ud af grusgravområdet, så foldede S, K og Radikale deres kort i klima- og miljøudvalget.

Det fik Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Venstre til at sende sagen i byrådet.

- Vi håber jo, at vi kan finde nogle fornuftige politikere i flertalsgruppen, som godt kan se, at de er valgt til at varetage borgerne i Vindinges interesser, mere end en grusggiant, som piver over, at vi stiller krav. Nymølle vil stadig gerne grave grus i området, så mon ikke de tjener penge selv med de rammer, vi mener, der skal stilles op for grusgravningen, siger Enhedslistens Henrik Stougaard.

- Vi har stillet os på borgernes side i den her sag, sammen med Venstre og Enhedslisten. Det ville socialdemokraterne, de konservative og de radikale ikke. Det må de så forklare årsagen til blandt borgerne i Vindinge. Siden sidste møde har Nymølle fået lov til at komme med deres indspil til det forslag, som der politisk var enighed om ved sidste møde. Nymølles piverier knækkede så rygraden på de tre partier. Vi har holdt fast i, at der skal være en rækkefølgeplan for, hvad der skal graves hvornår. Der skal være en retableringsplan, så de store kratere bliver lukket, før nyt tages i brug, og så skal vi have en anden udkørselsvej - netop så vi kan få lukket nogle af de kæmpe månelandskaber, som Nymølle har lavet. De ønsker at lægge udkørselsvej gennem nogle af hullerne, så de hverken bliver lukkede eller retableret. Det skal vi ikke ligge under for politisk, siger Gitte Simoni (DF), som gæsteoptrådte på udvalgsmødet efter forfald fra partiets Karsten Lorentzen.

Ifølge Gitte Simoni gælder det nu om at finde et fornuftigt flertal i byrådet, som kan hjælpe Vindinge-borgerne, og så vil hun stå på tæerne af den socialdemokratiske udvalgsformand Karim Arfaoui for at sikre, at han får gjort det helt klart over for Region Sjællands udvalg for regional udvikling, hvad Roskilde ikke længere vil være med til i grusgravningens tegn.

- Jeg kommer selv til at skubbe på hos formanden i regionsrådsudvalget, Peter Jakobsen (DF), siger Gitte Simoni.

Hos Socialdemokratiet er medlem af udvalget, Torben Jørgensen, ikke helt så bekymret som man er hos DF, Enhedslisten og Venstre.

- Jeg vil kalde det afbalanceret. Det handler jo om at finde løsninger, der tilfredsstiller begge parter i sagen, siger han.

Tror du, det tilfredsstiller borgerne i Vindinge, at I ikke kræver en ny udkørselsvej for gruset?
- Jeg ved ikke, om det tilfredsstiller borgerne i Vindinge. Vi skal give optimale forhold for begge lejre. Jeg tror, vi finder en god pragmatisk løsning på vores næste byrådsmøde, siger Torben Jørgensen til DAGBLADET.

arrow Kommunens eneste es i grusspillet bliver nedlagt
18. juni 2020 kl. 16:44 Opdateret: kl. 13:35
arrow Naboer klager over tilladelse til mere grusgrav
07. juni 2020 kl. 06:37 Opdateret: kl. 17:54
arrow Grusgrav: Sagsbehandling i omvendt rækkefølge
01. maj 2020 kl. 15:28 Opdateret: kl. 13:06
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk