5. august 2020
Roskilde Kommunes beredskabsplan ved stormflod er detaljeret i forhold til Jyllinge Nordmark, som til gengæld er det eneste område, den omfatter. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Roskilde Kommunes beredskabsplan ved stormflod er detaljeret i forhold til Jyllinge Nordmark, som til gengæld er det eneste område, den omfatter. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rystet over manglende stormflodsplan for inderfjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rystet over manglende stormflodsplan for inderfjorden
Roskilde - 12. januar 2019 kl. 09:06
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med de varsler, der var for vandstigningen i Roskilde Fjord lige efter nytår, kunne Østsjællands Beredskab med beredskabsplanen for stormflod i hånden helt have undladt at foretage sig noget som helst for at dæmme op for vandet.

arrow Læs også: Forhøjet vandstand: Her bliver det værst

Beredskabsplanen for stormflod har nemlig tre niveauer, og det første bliver nået, når DMI har udsendt et varsel om en vandstandsstigning på mindst 150 centimeter over dagligt vande. Ved Alfrida nåede vandet op i 1,51 meter, men varslerne, der var udsendt, var betydeligt lavere. Dermed var det alene efter den generelle beredskabsplan, at indsatsen skulle foregå.

I kølvandet på Alfrida har formanden for Venstres byrådsgruppe, Jette Tjørnelund, sat fokus på beredskabsplanen. Torsdag modtog hun en kopi af den, og indholdet kommer bag på hende, siger hun.

- Beredskabsplanen for stormflod for Roskilde Kommune drejer sig udelukkende om Jyllinge Nordmark. Jeg er rystet over to ting - at der slet ikke er en stormflodsplan for inderfjorden, og at kommunen først kommer på banen ved en vandstand på halvanden meter, siger Jette Tjørnelund.

- Jeg havde en klar forventning om, at vi var på færde noget tidligere. Der vil altid være usikkerhed ved forudsigelse af vind og vejr - det ved vi - og vi ved også, at vi har husstande, der er truet, inden vandet når op i 1,5. Derfor synes jeg, der er god grund til at se beredskabsplanen igennem igen, siger Jette Tjørnelund.

arrow På den sikre side
14. januar 2019 kl. 10:01 Opdateret: kl. 14:24
arrow DMI advarer: Nu stiger vandet igen
14. januar 2019 kl. 09:05 Opdateret: kl. 11:04
arrow Kraftig blæst og kulde kan udfordre morgentrafikanter
14. januar 2019 kl. 07:20 Opdateret: kl. 07:22
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk