16. oktober 2019
Der var ingen tvivl. John Petersson fejede al konkurrence af banen. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Der var ingen tvivl. John Petersson fejede al konkurrence af banen. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskildes største OL-præstation: »Piskeriset« vandt suverænt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskildes største OL-præstation: »Piskeriset« vandt suverænt
Roskilde - 23. juni 2018 kl. 00:08
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

John Petersson, for de fleste bare kendt som »piskeriset«, vandt en overbevisende sejr, da Roskildes største olympiske præstation fredag aften blev kåret, skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: »Piskeriset« ny formand for hallerne

Kåringen fandt sted ved et stort arrangement i roklubbens lokaler på Roskilde Havn. Her var en stribe tidligere olympiske deltagere samlet som en del af De Olympiske Dage, som i år bliver holdt i Roskilde.

Det var til stående klapsalver, at John Petersson modtog prisen af Olympisk Klub Danmarks formand, Keld Nielsen, som selv var med ved OL tilbage i 1984 på det berømte håndboldlandshold »Bolschedrengene«.

Petersson vandt 15 paralympiske-medaljer for sine præstationer i svømmebassinet, heraf seks af guld ved de i alt fem OL han deltog i fra 1984 til 2000. I 1984, da han deltog ved sit første OL, var han bare 14 år og gik til daglig på Baunehøjskolen i Jyllinge.

- Jeg er faktisk meget rørt over det her. Normalt er jeg meget rolig, men jeg kunne mærke at mit hjerte slog meget, da mit navn blev nævnt. Der er mange fra Roskilde, der har været til OL, og mange har lavet flotte præstationer, så det her er jeg virkelig glad for, sagde John Petersson til DAGBLADET Roskilde lige efter overrækkelsen.

Siden sine aktive dage har John Petersson kastet sig over det idrætspolitiske med stor succes. Han var i otte år præsident for den europæiske Paralympiske Komité og dermed også et af de 12 medlemmer af den internationale Paralympiske Komité. En plads han bestred i fire år. Han stillede op til posten som præsident for den internationale Paralympiske Komité, men blev ikke valgt.

Siden år 2000 har han været en del af Parasport Danmark, hvor han i dag er formand efter 12 år som næstformand.

I 2009 modtog han kulturministerens Handicapidrætspris, og han er uddannet revisorkandidat ved CBS og statsautoriseret revisor siden 2003. I dag ejer han firmaet JP Management.

John Petersson voksede op i Jyllinge, hvor han igen bor sammen med sin kone Birgitte og parrets to børn.

Han nåede at deltage ved tre VM, hvor det blev til fire guld og i alt ni medaljer. Alt i alt nåede han at sætte 10 verdensrekorder.

Danmarks Idrætsforbund har udråbt John Petersson til Danmarks næstmest magtfulde idrætspolitiker efter Poul-Erik Høyer, præsident for det internationale badmintonforbund og nu medlem af IOC, og foran kronprins Frederik, medlem af IOC.

I dag sidder John Petersson i bestyrelsen i Red Barnet Roskilde som kasserer, og han er rådgivende medlem af bestyrelsen i svømmeklubben A6. Desuden er han som medlem i det centrale handicapråd, som rådgiver regeringen. Rådet hører under Børne- og Socialministeriet.

John Petersson fik mere end 60 procent af de afgivne stemmer.

arrow Fjordglimt har fået sat fart på indsamlinger
30. marts 2019 kl. 11:25 Opdateret: kl. 18:34
arrow - Vi skal kæmpe for handicapidrætten
21. juni 2018 kl. 09:19 Opdateret: kl. 13:42
arrow »Piskeriset«: Handicap- og raskidrætten skal have ens vilkår
05. januar 2018 kl. 17:42 Opdateret: kl. 12:14
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk