21. oktober 2021
Museumschef Morten Thomsen Højsgaard og medarbejderne måtte lukke ned fra onsdag. Men nu bruger de tiden til at forberede nye udstillinger og initiativer. (Foto: Tomas Skov)
Museumschef Morten Thomsen Højsgaard og medarbejderne måtte lukke ned fra onsdag. Men nu bruger de tiden til at forberede nye udstillinger og initiativer. (Foto: Tomas Skov)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskildes museumschef: - Vi klarer os igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskildes museumschef: - Vi klarer os igennem
Roskilde - 09. december 2020 kl. 12:40

- Vi klarer os igennem, men det har jo ikke været sjovt, og vi har været nødt til at spare meget.

Sådan fortalte chefen for Roskilde Museum og dets forskellige underafdelinger, Morten Thomsen Højsgaard, da de igen onsdag måtte lukke ned for alle besøgsstederne.

ROMU-koncernen omfatter det store bymuseum i karréen med Sukkerhuset ved Skt. Ols Strædet, rockmuseet på Muscion, håndværkermuseet samt Lützhøffts Købmandsgård i Ringstedgade. I Lejre er både museet i Gl. Lejre samt Tadre Mølle ved Hvalsø også med.

- Gennem hele året har vi haft 40 pct. færre besøgende, fordi vi var lukket flere måneder i foråret, og der slet ikke har været så mange udenlandske turister i Roskilde-området som normalt. Derfor har vi tabt 3 mio. i forhold til vores normale indtægter.

- Ganske vist får vi en kompensation fra staten, men det udgør altså kun 600.000 kr., forklarer museums-chefen.

Undgår fyringer
Roskilde Museum har undgået fyringer af sine fastansatte medarbejdere. Men en række midlertidige ansættelser er ikke blevet forlænget.

Samtidig har medarbejdere været på arbejdsdeling, så har kunnet få delvis arbejdsløsheds-understøttelse gennem fagforeningens a-kasse.

- Vi har ikke tabt modet, men forbereder fremtiden. Frem til en genåbning efter nytår arbejder vi nu med kommende udstillinger og aktiviteter.

- Når man står midt i mørket som nu, er det jo ekstra vigtigt at kunne se lys forunde, forklarer Morten Thomsen Højsgaard.

tk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk