26. oktober 2020
Formand for Roskilde Musikforening, Kuno Kjærbye har taget initiativ til Roskilde Klassisk, hvor en række af de klassiske aktører i Roskilde kan mødes og blandt andet udveksle erfaringer. Foto: Jens Wollesen
Formand for Roskilde Musikforening, Kuno Kjærbye har taget initiativ til Roskilde Klassisk, hvor en række af de klassiske aktører i Roskilde kan mødes og blandt andet udveksle erfaringer. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskildes klassiske kræfter i et tættere samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskildes klassiske kræfter i et tættere samarbejde
Roskilde - 25. januar 2020 kl. 12:07
Af Britt Nielsen

Det bliver uformelt og alligevel lidt formelt, når Roskilde Klassisk fremover holder møde.

arrow Læs også: Publikum skal påvirke kunst under koncerter

På initiativ fra Roskilde Musikforening mødte en række af Roskildes klassiske aktører torsdag aften op på Roskilde Gymnasium, hvor man blev enige om at danne Roskilde Klassisk.

Der bliver ikke tale om en forening, men mere et forum.

- Vi har ikke brug for et nyt sekretariat, men gennem samtalen opstår der ny kunst, siger formand for Roskilde Musikforening, Kuno Kjærbye.

Han forklarer, at der allerede er en del samarbejde på kryds og tværs af aktørerne, men nu bliver de mere bekendte med, hvad der er af aktiviteter.

Derudover vil Roskilde Klassisk i nogle sammenhænge kunne stå sammen, mens der også vil være en del erfaringsudveksling.

Det gælder blandt andet omkring publikum.

- Mange af os laver publikumsudvikling og -arbejde, men sammen kan vi skabe nye veje til publikum og veje til nye publikummer, siger Kuno Kjærbye og oplyser, at der også kan blive tale om samproduktioner i Roskilde Klassisk.

Den klassiske musik spænder meget bredt fra den tidlige musik til det moderne avantgarde, derfor har det været vigtigt for aktørerne, at de hver især stadig har plads til at udfolde sig individuelt.

Roskilde Klassisk holder et nyt møde om et halvt år, men i mellemtiden mødes medlemmerne i forskellige sammenhænge.

- Ny kunst opstår i samtalen, siger Kuno Kjærbye.

Med til mødet torsdag aften var repræsentanter fra Roskilde Musikforening, Schubertselskabet, Roskilde Musiske Skole, Roskilde Domkirke, Roskilde Synger, DMF Roskilde, Roskilde Gymnasium, Koncertkapellet og Roskilde Kommunes musikbysupervisor, Mikael Pass.

arrow Kvindelige komponister fortjener at blive hørt
08. februar 2020 kl. 18:20 Opdateret: kl. 23:34
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk