22. oktober 2019
Atomaffaldet er strandet på Risø, fordi beslutningen om et mellemlager eller slutdepot trækker ud. Et brev til forskningsministeren skal pege på Risøs uegnethed til at opbevare det radioaktive affald. Foto: Allan Nørregaard
Atomaffaldet er strandet på Risø, fordi beslutningen om et mellemlager eller slutdepot trækker ud. Et brev til forskningsministeren skal pege på Risøs uegnethed til at opbevare det radioaktive affald. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde vil have skub i atom-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde vil have skub i atom-sagen
Roskilde - 17. marts 2016 kl. 19:21
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye forskningsminister, Ulla Tørnæs (V), vil blive budt velkommen på posten af Roskilde Kommune med en opsang om at få gjort noget ved atomaffaldet på Risø.

Et borgmesterbrev til ministeren skal skubbe på for at få taget en beslutning og lade fagligheden råde, når man vælger enten mellemlager et slutlager til det radioaktive affald.

Roskilde Kommune har fået konsulentvirksomheden Rambøll til at vurdere Risøs egnethed som mellemlager for atomaffaldet. Både Risøhalvøen, kystområdet og landområdet er undersøgt og konklusionen er klar:

»For alle tre delområder gælder det, at delområderne i forhold til flere af beslutningsgrundlagets kriterier vurderes at være mindre egnede eller direkte uegnede som placering af et mellemlager«, lyder konklusionen, som man vil overbringe Ulla Tørnæs.

Byrådets godkendelse af brevet er udsat til sidst på måneden for at skærpe ministeriets ansvar.

- Tidsplanen er jo skredet med år, og i mellemtiden ligger det bare derude i noget, der ikke er egnet. Hvis der sker noget med det affald, er det ikke, fordi vi ikke gjorde opmærksom på det. Så er det ministeriets ansvar, om det ligger sikkert, og det er vi meget bekymrede for, om det gør, for det skulle jo have været flyttet for længst, siger borgmester Joy Mogensen (S).

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk