20. februar 2020
Roskilde Kommunes plan er, at 20 procent af kommunen skal dækkes af skov, i dag er tallet ikke meget over 5 procent. Foto: Kim Rasmussen
Roskilde Kommunes plan er, at 20 procent af kommunen skal dækkes af skov, i dag er tallet ikke meget over 5 procent. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde skal dækkes med skov - målet er 20 procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde skal dækkes med skov - målet er 20 procent
Roskilde - 03. januar 2020 kl. 13:15
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Kommune skal dækkes af skov. Den vision står at læse i den nye kommuneplan, som skal gælde for de kommende 12 år. Planen er p.t. i høring.

arrow Læs også: Ny kommuneplan: Småt med store planer for Jyllinge

Ifølge planen skal 20 procent af kommunen være skov, og specielt syd for Roskilde by, men også lige nord for Roskilde og øst for Gundsømagle, er der planer om store nye skovarealer. I dag har kommunen et skovareal på ikke meget over fem procent.

- Vi har næppe 20 procent skov om 12 år, men med kommuneplanen slår vi fast, at det er i den retning, vi skal arbejde, siger Karim Arfaoui (S), formand for klima- og miljøudvalget.

Hvordan den meget nye skov skal finansieres, og i det hele taget realiseres, er der ikke lagt mere konkrete planer for endnu.

- Det er vores vision for kommunen, og den udspringer af en kæmpe interesse, da vi bad om input til vores blå-grøn-strategi. Der fik vi over 1000 input og rigtig, rigtig mange ønsker om mere natur, siger Karim Arfaoui.

arrow Busbane til Risø og ny station med i plan, men intet spritkryds
08. januar 2020 kl. 19:05 Opdateret: kl. 13:56

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk