17. juni 2021
Roskilde Kommune må holde hårdt for, når det handler om grusgravning, så nu vil byrådet sige stop over for Region Sjælland, som har lagt op til, at der skal graves yderligere i de kommende år. Billedet her er fra Lynghøjsøerne ved Svogerslev. Foto: Roskilde Kommune
Roskilde Kommune må holde hårdt for, når det handler om grusgravning, så nu vil byrådet sige stop over for Region Sjælland, som har lagt op til, at der skal graves yderligere i de kommende år. Billedet her er fra Lynghøjsøerne ved Svogerslev. Foto: Roskilde Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde om grusgravning: Kig på resten af Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde om grusgravning: Kig på resten af Danmark
Roskilde - 07. marts 2019 kl. 18:07

»Vi vil kun være med, hvis resten af landet er det«. Nogenlunde sådan lyder det høringssvar, som Roskilde Kommune vil sende til debatoplægget om Region Sjællands Råstofplan 2020-2031.

arrow Læs også: Borgere om grusgrav-sag: - Vi er blevet helt overrulet

Ifølge oplægget skal der udpeges nye graveområder i Roskilde Kommune, men kommunen siger nej tak til flere udlægninger, før regionen arbejder med en landsdækkende indsats for hele Danmarks råstofressourcer.

- Vi ønsker at undgå et overforbrug på kommunens råstofressourcer. Derfor er der brug en landsdækkende strategi for brug af materialer på en bæredygtig måde i byggebranchen, siger Karim Friis Arfaoui (S), formand for klima- og miljøudvalget i Roskilde Kommune.

Det skønnes i oplægget til råstofplanen, at de udpegede graveområder i Roskilde Regionale Graveområde allerede vil være tømt efter otte år. Derfor er regionsrådets udspil at udpege nye graveområder i Roskilde Kommune.

- Den intensive råstofgravning fylder allerede meget i landskabet i Roskilde Kommune, så vores svar til regionens oplæg til råstofplanen er, at vi ønsker færre udgravninger hos os og ikke flere. Roskilde Kommune leverer i dag for 50-60 procent af råstofindvindingen i Region Sjælland. Vi mener derfor, at vi allerede har bidraget mere end rigeligt til at løse Sjællands råstofudfordringer. Samtidig mener vi ikke, at det er forsvarligt, at regionen overvejer at udpege nye graveområder her. Det vil simpelthen belaste borgerne og naturen for meget, siger Karim Friis Arfaoui.

Roskilde Kommunes høringssvar skal endeligt godkendes i byrådet den 11. marts.

arrow Ikke sjovt at være schweizerost
27. september 2018 kl. 13:30 Opdateret: kl. 13:30
arrow Roskilde vil have sin del af sandkagen
05. juni 2016 kl. 08:12 Opdateret: kl. 06:24
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk