30. marts 2020
Marcus Bjerring fra Roskilde er producer og medlem af musikkollektivet Nembus Music.
gallery icon

Se billedserie

Marcus Bjerring fra Roskilde er producer og medlem af musikkollektivet Nembus Music.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde-musikere fylder godt på sangskrivningslejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde-musikere fylder godt på sangskrivningslejr
Opdateret 14. november 2018 kl. 08:15
Roskilde - 13. november 2018 kl. 17:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde-området bliver godt repræsenteret på sangskrivningslejren Music Maker Co-write, der finder sted i Helsingør den 23.-26. november med Musikmetropolen og Bandakademiet i Roskilde som arrangører. Over 120 ansøgere fra hele landet havde ønsket at deltage i lejren, og ud af de 30 udvalgte deltagere kommer de fem fra Roskilde og omegn.

arrow Læs også: SamSara må vente i spænding

De fem unge lokale deltagere er Marcus Bjerring og Silvia Lamp Møller fra Roskilde, Sara Amalie Gerup fra Himmelev, Carl Emil Lohmann fra Lejre og ikke mindst Tobias Albert fra Hvalsø, der tidligere på året vandt KarriereKanonen.

- Jeg søgte Music Maker, fordi det er en spændende mulighed for at lære andre musikere at kende og lære af hinandens erfaringer. Jeg håber, jeg får skabt et større netværk og måske møder nogen, jeg kan arbejde sammen med i fremtiden. Og så håber jeg på at komme hjem med en masse ny inspiration og musik, siger producer og deltager Marcus Bjerring fra Roskilde, der er en del af musikkollektivet Nembus Music.

Silvia Lamp Møller er enig:
- Jeg søgte en plads, fordi jeg længe har ønsket at lave musik sammen med andre i stedet for kun at sidde med det selv. Jeg håber på, at jeg får skabt et større netværk og måske møder nogen, jeg kan samarbejde med efterfølgende, siger den 20-årige sanger og sangskriver, der laver musik under navnet Silvia Minosa og er en del af gruppen Internet Stringers.

Deltagerne i Music Maker Co-write er alle mellem 17-32 år, og gennem fire dage skal de skrive sange sammen - både med hinanden og med fem professionelle sangskrivere og producere fra England, USA, Sverige og Danmark. Det handler dog ikke »bare« om at skrive sange. Det handler om at skrive sange, der sælger.

- Vi skal ikke være så bange for at lave pop og musik, man kan tjene penge på. I dagens »musikdanmark« kan det virke som om, at der er en modsætning mellem kunst og kommercialitet, men det er der ikke i vores bog. Vi så gerne, at Danmark blev et land kendt for gode sangskrivere, og at sange bliver en seriøs eksportvare. Men det kræver, at sangskrivning bliver taget seriøst som et erhverv, og at vi bliver i stand til at udvikle dygtige, unge musikmagere, der kan skrive sammen og som har et stærkt netværk både i og uden for Danmark, siger Marianne Fruergaard, projektchef for Musikmetropolen, leder af Bandakademiet og ansvarlig for Music Maker Co-write.

arrow Sara fra Roskilde er med i semifinalen i Melodi Grand Prix
21. januar 2020 kl. 12:11 Opdateret: kl. 12:05

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk