3. juli 2020
Tænketanken Mandag Morgen vil afprøve en ny type borgermøde, og Roskilde Kommune er en af de kommuner, der deltager. Billedet her er fra et borgermøde på Lynghøjskolen i Svogerslev i 2017. Foto: Kenn Thomsen
Tænketanken Mandag Morgen vil afprøve en ny type borgermøde, og Roskilde Kommune er en af de kommuner, der deltager. Billedet her er fra et borgermøde på Lynghøjskolen i Svogerslev i 2017. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde med i ny type borgermøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde med i ny type borgermøder
Roskilde - 14. juni 2018 kl. 17:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er gang i borgerinddragelsen i Roskilde Kommune, hvor der den seneste måned har været holdt budgetborgermøder, hvor borgerne er kommet med input til det kommende budget 2019. Nu satser kommunen på endnu mere inddragelse, og er derfor blevet en del af projektet »Vores Stemmer«, der har til formål at forny mødet mellem borger og politiker i Danmark.

»Vores Stemmer« holdes i samarbejde med Tænketanken Mandag Morgen og skal sikre nye input, der kommer fra mennesker uden for rådhusets mure.

- Borgerne derude er specialister på deres områder, og med deres input kan vi gøre det endnu bedre. Når vi inddrager borgerne, handler det om at opbygge stærke fællesskaber, som giver mening for borgerne. Det handler om at skabe løsninger sammen med borgerne i stedet for at tænke løsninger for borgerne, det er budgetborgermøderne et godt eksempel på, siger borgmester Joy Mogensen (S).

»Vores stemmer« er et helt nyt koncept i Danmark, og det der driver projektet er en grundlæggende tro på, at alle gerne vil engagere sig og have indflydelse på det samfund, de lever i. Princippet bag rekrutteringen af deltagerne til borgermøderne er, at deltagerne så vidt muligt skal afspejle befolkningen i den kommune, hvor mødet holdes. Det gøres ved, at et tilfældigt udsnit af befolkningen udvælges til at deltage i mødet. Det forventes, at »Vores stemmer« afvikles i starten af 2019.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk