15. november 2019
Pernille Juhl har skrevet en række bøger om sønderjyder og sønderjysk historie, og for det modtager hun tirsdag en pris. Selv bor hun i Veddelev. Foto: Per Søgaard
Pernille Juhl har skrevet en række bøger om sønderjyder og sønderjysk historie, og for det modtager hun tirsdag en pris. Selv bor hun i Veddelev. Foto: Per Søgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde-forfatter vinder sønderjysk sprogpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde-forfatter vinder sønderjysk sprogpris
Roskilde - 21. oktober 2019 kl. 17:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom Pernille Juhl bor i Veddelev ved Roskilde og har gjort det i mange år, er det hende, der tirsdag får overrakt den sønderjyske sprog- og kulturpris for at have gjort en særlig indsats for dansk sprog og kultur i Sønderjylland.

arrow Læs også: Forfatter klar med ny bog om krigsskæbner

Det er Sprogforeningen, stiftet i 1880 for netop at støtte dansk sprog og kultur i landsdelen, der overrækker prisen til Pernille Juhl i Aabenraa.

Den har hun gjort sig fortjent til som forfatter af seks bøger, der tager udgangspunkt i sønderjyske skæbner i den for grænselandet så afgørende periode fra tiden før 1. verdenskrig til årene efter 2. verdenskrig.

Pernille Juhl arbejder nu på en syvende roman om den sønderjyske historie med udgangspunkt i virkelige skæbner. Denne gang om genforeningen i 1920 og mere specifikt om genforeningens store skikkelse, H. P. Hansen.

Når den er udkommet til vinter, venter dog en vending i forfatterskabet. Pernille Juhl vil både bevæge sig væk fra Sønderjylland og det historiske.

Hun planlægger en thriller om et ægtepar i Roskilde, der vikles ind i en mordsag. Den skal udkomme lydtjenesten Mofibo.

Hun har allerede prøvet kræfter med lydformatet med Helenes Krig 1 og 2, der også handler om besættelsen, men har bevæget sig ud af Sønderjylland og til København og Roskilde.

arrow Forfatter følger op på selvudgivet succes
15. oktober 2014 kl. 16:12 Opdateret: kl. 14:33
arrow Farfar kæmpede for tyskerne
22. oktober 2013 kl. 14:47 Opdateret: kl. 13:43

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk