28. maj 2020
Pernille Juhl har skrevet en række bøger om sønderjyder og sønderjysk historie, og for det modtager hun tirsdag en pris. Selv bor hun i Veddelev. Foto: Per Søgaard
Pernille Juhl har skrevet en række bøger om sønderjyder og sønderjysk historie, og for det modtager hun tirsdag en pris. Selv bor hun i Veddelev. Foto: Per Søgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde-forfatter vinder sønderjysk sprogpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde-forfatter vinder sønderjysk sprogpris
Roskilde - 21. oktober 2019 kl. 17:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom Pernille Juhl bor i Veddelev ved Roskilde og har gjort det i mange år, er det hende, der tirsdag får overrakt den sønderjyske sprog- og kulturpris for at have gjort en særlig indsats for dansk sprog og kultur i Sønderjylland.

arrow Læs også: Forfatter dropper ikke selvudgivelser trods aftale med stort forlag

Det er Sprogforeningen, stiftet i 1880 for netop at støtte dansk sprog og kultur i landsdelen, der overrækker prisen til Pernille Juhl i Aabenraa.

Den har hun gjort sig fortjent til som forfatter af seks bøger, der tager udgangspunkt i sønderjyske skæbner i den for grænselandet så afgørende periode fra tiden før 1. verdenskrig til årene efter 2. verdenskrig.

Pernille Juhl arbejder nu på en syvende roman om den sønderjyske historie med udgangspunkt i virkelige skæbner. Denne gang om genforeningen i 1920 og mere specifikt om genforeningens store skikkelse, H. P. Hansen.

Når den er udkommet til vinter, venter dog en vending i forfatterskabet. Pernille Juhl vil både bevæge sig væk fra Sønderjylland og det historiske.

Hun planlægger en thriller om et ægtepar i Roskilde, der vikles ind i en mordsag. Den skal udkomme lydtjenesten Mofibo.

Hun har allerede prøvet kræfter med lydformatet med Helenes Krig 1 og 2, der også handler om besættelsen, men har bevæget sig ud af Sønderjylland og til København og Roskilde.

arrow Produktiv forfatter udgiver nyt og sælger filmrettigheder
02. februar 2020 kl. 05:48 Opdateret: kl. 19:27
arrow Forfatter klar med ny bog om krigsskæbner
15. september 2017 kl. 17:29 Opdateret: kl. 12:31
arrow Forfatter følger op på selvudgivet succes
15. oktober 2014 kl. 16:12 Opdateret: kl. 14:33
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk