6. juli 2020
Mistanken om et ulovligt kartel i nedrivningsbranchen har nu også ramt LH Hockerup i Roskilde, der er blevet sigtet af Bagmandspolitiet. Foto: Jesper From
Mistanken om et ulovligt kartel i nedrivningsbranchen har nu også ramt LH Hockerup i Roskilde, der er blevet sigtet af Bagmandspolitiet. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde-firma indblandet i kartelsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde-firma indblandet i kartelsag
Roskilde - 12. juli 2017 kl. 19:28
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nedrivningsfirmaet LH Hockerup, der har hovedkontor i Roskilde, er ifølge dagbladet Børsen blandt de virksomheder, der er blevet sigtet i forbindelse med Bagmandspolitiets efterforskning af, om der findes et ulovligt kartel i nedrivningsbranchen.

arrow Læs også: Risikerer fængsel: Nedriver afviser kendskab til kartelaftale

Sagen kom frem i november 2016, hvor Børsen skrev, at Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet - havde sigtet fire af de største virksomheder i branchen, deriblandt Kingo Karlsen i Gadstrup og G. Tscherning i Hedehusene. Af de fire har kun Søndergaard Nedrivning i Frederikssund erkendt at have delt priser med andre virksomheder og gjort sig skyldig i kartelvirksomhed.

Nu skriver Børsen, at Bagmandspolitiet har udvidet sin efterforskning og har sigtet yderligere en håndfuld virksomheder, blandt dem LH Hockerup.

- Som alle andre i branchen har vi haft besøg. Vi har intet at skjule og føler ikke, at vi har gjort noget, som ikke tåler en undersøgelse, har LH Hockerups administrerende direktør Lasse Hockerup skrevet i et mailsvar til Børsen og tilføjer, at han ikke har yderligere kommentarer, før resultatet af undersøgelsen foreligger.

Kingo Karlsens ejer, Thomas Kingo Karlsen, er formand for nedbrydernes brancheforening under Dansk Byggeri og har også sendt en skriftlig kommentar til Børsen.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, hvor meget sagen ærgrer mig. Jeg ved nu, at der er flere sigtede i sagen, men derudover er jeg ikke blevet klogere for nylig. Det er træls for hele branchen, og jeg venter lige nu også selv på nyt, og så snart det kommer, skal vi til bunds i det her, skriver han.

arrow Historisk retssag: Firmaejer risikerer fængsel i kartelsag
31. august 2018 kl. 13:12 Opdateret: kl. 12:11
arrow Nedrivere tiltalt for at lave kartel
22. april 2018 kl. 14:46 Opdateret: kl. 14:46
arrow J. Jensen efter kartel-sigtelse: Vi tager afstand fra ulovligheder
17. november 2016 kl. 17:45 Opdateret: kl. 18:15
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk