18. september 2021
Joachim Sutton har i hele sin karriere roet for Roskilde Roklub, indtil han nu stiller op for sit amerikanske universitet UC Berkley. Nu er han i semifinalen ved OL. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Joachim Sutton har i hele sin karriere roet for Roskilde Roklub, indtil han nu stiller op for sit amerikanske universitet UC Berkley. Nu er han i semifinalen ved OL. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endnu flere atleter fra Roskilde: Stærkt repræsenteret ved OL i Tokyo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu flere atleter fra Roskilde: Stærkt repræsenteret ved OL i Tokyo
Opdateret 27. juli 2021 kl. 09:25
Roskilde - 26. juli 2021 kl. 13:31
Af Lars Kimer

Når der skydes, løbes, svømmes og rides til OL i Tokyo, så kan det være svært for de lokal tv-seere, at gennemskue hvilke af de danske atleter, som har tilknytning til Roskilde og området lige her omkring.

De to klart mest lokale er roeren Joachim Sutton og svømmeren Julie Kepp Jensen.

Joachim Sutton har i hele sin karriere roet for Roskilde Roklub, hvor han helt tilbage i 2011 vandt nogle af sine første internationale medaljer ved NM for juniorer.

Ved OL stiller han op sammen med Frederic Vystavel. De to har allerede roet indledende heat, hvor det blev til en andenplads og dermed en direkte plads i semifinalen som ros på onsdag.

Hvordan går det Julie?

Svømmeren Julie Kepp Jensen er lige så lokal. Hende og Joachim Sutton har flere gange stået side om side og modtaget Roskilde Kommunes store idrætspriser ved idrætsfesten i Roskilde-Hallerne. Julie Kepp Jensen er vokset op i Jyllinge, og svømmer stadig for den lokale klub A6-Swim.

Julie Kepp Jensen har allerede været i vandet to gange med den danske holdkap på 4x100 meter fri. Først svømmede holdet sig i finalen, hvor det meget tidligt søndag morgen blev til en ottendeplads.

Julie Kepps helt store mål er deltagelse i 50 meter fri. Her svømmer hun indledende heat på fredag den 30. juli klokken 12.37 dansk tid.

- Går det rigtig godt, så skal Julie svømme semifinale på lørdag klokken 4.32, lyder det fra hendes træner gennem mange, mange år, Jon Langberg.

OL-glans over Tjæreby

Med de lidt bredere Roskilde-briller på har vi også Cathrine Dufour i dressurridning. Hun har i nogle år boet i Tjæreby og kommer oprindelig fra Hvalsø. Nu bor hun i Nordsjælland. Dufour har med landsholdet kvalificeret sig til holdfinalen, som rides i morgen, tirsdag, mellem klokken 10 og 15. Danmark kvalificerede sig som nummer tre til finalen.

Onsdag er der individuel finale, hvor Cathrine Dufour kvalificerede sig ved at vinde sin gruppe og fik den tredjehøjeste score af alle. De individuelle finaler rides også mellem klokken 10 og 15.

Med i finalen er også Nanna Skodborg Merrald fra Hvalsø, som blev nummer tre i sin gruppe, men gik videre på grund af en høj score.

Cykelhold har hjulpet

Det lokale cykelhold Team Carl Ras Junior - som vel uden at prale for meget godt kan kaldes Danmarks største cykeltalentfabrik - har også en stor finger med i spillet i Tokyo. Hele holdet som skal køre 4000 meter holdforfølgelsesløb på bane har været omkring juniorholdet i Roskilde. Det gælder Julius Johansen, Lasse Norman, Rasmus Lund, Nichlas Larsen og Frederik Rodenberg Madsen. Nichlas Larsen stiller også til start i disciplinen omnium og Lasse Norman kører også parløb. Det gør han sammen med Michael Mørkøv

Bordtennis hepper

Hos Roskilde Bordtennis heppes der ekstra på Jonathan Groth, som har kvalificeret sig til tredje runde i den olympiske bordtennisturnering.

Jonathan Groth er fra Albertslund, men repræsenterer Roskilde Bordtennis, når han stiller til start ved DM. Groth er nummer 31 på verdensranglisten, og i næste runde møder han franske Simon Gauzy, som er nummer 19 i verden. Den kamp spilles tirsdag.

Naboerne har folk med

Vender vi blikket lidt ud mod omegnskommunerne, så kommer badmintonspilleren Mia Blichfeldt fra Solrød, og håndboldspilleren Morten Olsen er fra Osted.

Karlslunde er repræsenteret i mountainbike ved Sebastian Fini, og endelig har Tune sin helt egen svømmedronning med i skikkelse af Emilie Beckmann, som lørdag var første dansker i bassinet, da hun svømmede 100 meter butterfly. Hun kom dog ikke videre fra det indledende heat, men er også med 4x100 meter medley-holdkappen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk