19. maj 2021
Hesalight-direktør skal syv år i fængsel for bl.a. bedrageri. Foto: Bjørn Armbjørn
Hesalight-direktør skal syv år i fængsel for bl.a. bedrageri. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde-direktør idømt syv år for bedrageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde-direktør idømt syv år for bedrageri
Roskilde - 02. april 2020 kl. 11:08
Af Steen Østbjerg

Den 48-årige Lars Nørholt, direktør for Roskilde-firmaet Hesalight, som gik konkursfor tre et halvt år siden, skal syv år i fængsel.

arrow Læs også: Storsvindler skifter navn

Det afgjorde Østre Landsret i dag. Dommen blev afsagt klokken 11 og er en stadfæstelse af den dom, Retten i Roskilde afsagde i januar sidste år, dog med den forskel, at Østre Landsret kendte ham skyldig i strafbare forhold for yderligere omkring 200 millioner kroner. Det ændrede dog ikke ved fængselsstraffen eller den bøde, Lars Nørholt skal betale, men spiller en rolle for, hvor meget der bliver konfiskeret.

Lars Nørholt blev dømt for bl.a. mandatsvig, bedrageri, dokumentfalsk og skyldnersvig i firmaet, som flere pensionskasser havde investeret stort på falske forudsætninger, fordi virksomhedens regnskaber ikke var retvisende. Lars Nørholt blev dømt for bedrageri for 550 millioner kroner, mandatsvig for 45 millioner og fik konfiskeret private værdier på mere end 60 millioner kroner, herunder to ejendomme og to byggegrunde på Mallorca.

Dommen er den hidtil hårdeste for økonomisk kriminalitet i Danmark - helt på linje med den dom, Stein Bagger fik i 2009. Stein Bagger begik bedrageri for over 800 millioner kroner i IT Factory og fik ligeledes syv års fængsel efter at have medvirket til sagens opklaring.

arrow Døren til Højesteret åbnes for storsvindler
02. juli 2020 kl. 09:14 Opdateret: kl. 09:14
arrow Starbucks spiller stor rolle i svindelsag om halv milliard
17. september 2018 kl. 12:48 Opdateret: kl. 12:50
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk