27. februar 2021
Den landsdækkende idrætsforening for døve, hørehæmmede og CI-brugere, Globen Sport, lejer sig ind hos Roskilde eSport for at lave træningsaktiviteter. Foto: Allan Nørregaard
Den landsdækkende idrætsforening for døve, hørehæmmede og CI-brugere, Globen Sport, lejer sig ind hos Roskilde eSport for at lave træningsaktiviteter. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde bliver hjemsted for esport for døve og hørehæmmede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde bliver hjemsted for esport for døve og hørehæmmede
Roskilde - 18. januar 2021 kl. 09:44

Døve og hørehæmmede dyrker også esport, men indtil videre har de manglet et sted at være på Sjælland, hvor de kan mødes for at spille computer og træne sammen. Det får de dog nu, efter at den landsdækkende idrætsforening for døve, hørehæmmede og CI-brugere (cochlear implant, et avanceret høreapparat, red.), Globen Sport, har indgået en aftale med Roskilde eSport om at bruge deres lokaler på Musicon.

arrow Læs også: Astralis-træner vinder fornem pris for andet år i træk

Globen Sport har hjemme i Aarhus, men dækker som nævnt hele landet, og foreningens formand Michael Skou Vestergaard bor i Roskilde. Ifølge ham er Roskilde valgt på grund af de mange døve, hørehæmmede og CI-brugere, som bor spredt rundt på Sjælland. Derudover er Globen Sport også blevet godkendt som folkeoplysende forening i Roskilde Kommune og glæder sig til at være en del af idrætslivet.

Det er DGI Esport, som har ført Roskilde eSport og Globen Sport sammen, da Globen Sport manglede et sted at være, mens Roskilde eSport ønskede deres lokale blev brugt noget mere og samtidigt få lidt ekstra indtægter ind til klubben. Derfor lejer Globen Sport sig ind hver anden mandag i et halvt år, men forventer samarbejdet forsætter i hele 2021.

I Jylland har Globen Sport et lignende samarbejde med Bredballe IF i Vejle. Derudover præsenterer Globen Sport også flere forskellige samarbejdsaftaler med DBU København, YouSee eSportligaen med flere omkring elektroniske arrangementer og turneringer for døve og hørehæmmede i hele Danmark inden for Counter-Strike: Global Offensive (CSGO) eller FIFA computerfodboldspil på Playstation. Lige nu ligger alle træningsaktiviteter dog stille på grund af Covid-19-restriktionerne.

arrow Computerspil gjorde Danny til verdens bedste træner
03. august 2020 kl. 18:16 Opdateret: kl. 13:49
arrow Lyt lige: Verdensmestrene vandt over Gundsølille
08. april 2019 kl. 05:16 Opdateret: kl. 10:04
arrow E-sport i perfekte rammer
04. februar 2017 kl. 08:48 Opdateret: kl. 06:26
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk