18. april 2021
Fortsætter vi med at hælde plastik ud i verdenshavene, som vi gør i dag, så vil der i 2025 være et ton plastik i havet for hver tre ton fisk, konkluderer forskerne.
Fortsætter vi med at hælde plastik ud i verdenshavene, som vi gør i dag, så vil der i 2025 være et ton plastik i havet for hver tre ton fisk, konkluderer forskerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Fjord skal give svar på kæmpe plastik-problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Fjord skal give svar på kæmpe plastik-problem
Opdateret 23. januar 2016 kl. 22:31
Roskilde - 22. januar 2016 kl. 13:33
Af Lars Kimer

Forskere fra både Roskilde Universitet og Aarhus Universitet på Risø skal bruge de næste tre år på at undersøge plastikforureningen i Roskilde Fjord. Projekterne har forskerne netop fået fem millioner kroner til af Villum- og Velux-fondene, skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Plastik vil i 2050 fylde mere end fisk i verdenshavene

Det store forskningsprojekt skal finde løsninger på, hvordan vi mindsker plastikforureningen i havene, ikke bare i Danmark, men i hele verden.

Forhåbningen er, at projektet kan munde ud i både viden og teknologiske løsninger, som kan eksporteres.

- Vi har valgt Roskilde Fjord som vores testlaboratorium, fordi det er en god repræsentativ fjord, og vi ved, at der er nogle plastikproblemer i fjorden. En del af fjorden er blevet nationalpark, og derfor vil der være øget fokus på at beskytte havmiljøet i området, siger adjunkt fra Roskilde Universitet, Kristian Syberg, som er med i projektet.

At plastik i verdenshavene er et problem, har World Economic Forum netop slået fast i en ny rapport. Fortsætter vi med at hælde plastik ud i verdenshavene, som vi gør i dag, så vil der i 2025 være et ton plastik i havet for hver tre ton fisk, konkluderer forskerne.

Projektet laves i samarbejde med blandt andre Plastindustrien, Det Økologiske Råd og Plastic Change.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk