4. december 2020
Affaldsbjergene tårner sig op når Roskilde Festivals gæster tager hjem. Men nu vil festivalen sætte hårdt ind og se om ikke det er muligt at tage toppe af bjerget. Foto: Kristian Jørgensen
Affaldsbjergene tårner sig op når Roskilde Festivals gæster tager hjem. Men nu vil festivalen sætte hårdt ind og se om ikke det er muligt at tage toppe af bjerget. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Festivals affald vokset med 76 ton om året

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Festivals affald vokset med 76 ton om året
Roskilde - 15. august 2020 kl. 06:35
Af Lars Kimer

Affaldsmængderne på Roskilde Festival er steget voldsomt gennem de sidste 20 år. Rundt regnet er der kommet 76 tons affald mere til hvert eneste år. Det viser tal fra festivalens nye ressource- og affaldsplan, og i 2019 var Roskilde Festival og dens gæster producent af cirka 2000 tons affald.

arrow Læs også: Bowlingkugler og havetrampoliner: Roskilde Festival vil af med 30 procent af sit affald

De store mængder affald vil Roskilde Festival nu gøre op med, for det harmonerer ikke med det signal, festivalen sender om at være bæredygtig. Derfor sætter festivalen sig nu det mål, at 30 procent af affaldet skal være forsvundet i 2024. Det svarer til 600 tons.

- Det sker selvfølgelig ikke natten over, og det er en proces, som både partnere, boder og vores deltagere bliver involveret i. Men vi har for første gang lavet en ressource- og affaldsplan, og med den i hånden mener vi, at vi kan nå det mål, siger Sanne Stephansen, programleder for bæredygtighed på Roskilde Festival.

Sanne Stephansen tror på, at man hurtigt vil se et fald i affaldsmængderne fra festivalen.

- Der er nogle lavthængende frugter, som kan give en stor reduktion. Det handler fx om gæsternes campingudstyr, som vi skal sikre, de tager med hjem og genbruger. Vi ser også på, om vi kan få flere typer af lejeløsninger af campingudstyr, siger hun.

arrow Gæsterne har svinet mindre på årets Roskilde Festival
08. juli 2019 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:33
arrow Festivalgæster efterlader op mod 2000 ton affald
07. juli 2019 kl. 17:32 Opdateret: kl. 17:34
arrow Festivalluftmadrasser bliver genbrugt i hestestalde
04. januar 2019 kl. 14:01 Opdateret: kl. 14:01
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk