27. marts 2019
Roskilde Festival opruster med nye træk og slip toiletter. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Festival opruster med nye træk og slip toiletter. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Festival - nu med træk og slip

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Festival - nu med træk og slip
Opdateret 18. juni 2018 kl. 17:08
Roskilde - 18. juni 2018 kl. 16:59
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- I dag er en festdag. Det her er den største velfærdsforbedring, vi har set i forbindelse med festivalen, og den vil løfte hele området permanent.

Sådan lød det fra Signe Lopdrup, direktør for Roskilde Festival, da brættet mandag blev løftet for festivalens nye, »moderne« toiletter.

Komfort og hygiejne får nemlig et ordentligt løft på årets Roskilde Festival når de berygtede festivaltoiletter uden afløb, men med frit udsyn til forgængerens efterladenskaber, bliver erstattet af rigtige toiletter med tilhørende kloakledninger ved 26 såkaldte forsyningsøer.

De nye toiletter ligner til forveksling de toiletter, der tidligere har været mulige at betale 5 kroner for at besøge på campingområdet.

Det betyder samtidig, at der egentlig ikke er tale om træk og slip i ordets bogstaveligste forstand, da toiletterne skyller ved hjælp af en knap.

Hele foråret har området rundt om Dyrskuepladsen været gravet op på kryds og tværs, så 24 kilometer spildevandsledninger og 6,5 kilometer vandforsyningsledninger kunne komme i jorden.

Ved de 26 nye forsyningsøer er det nu muligt at tilslutte toiletter med rindende vand og benytte vandforsyningen til eksempelvis håndvaske og badefaciliteter.

- Nu er der kommet lidt mere af det moderne liv på Roskilde Festival. Det håber vi, at festivaldeltagerne vil tage godt imod, lød det fra Roskildes borgmester Joy Mogensen (S), da de nye toiletter blev præsenteret.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk