17. april 2021
Frivillige fra Stop Spild af Mad sørgede i sommer for at indsamle overskudsmad fra Roskilde Festival og lave dem om til retter, der blev givet videre til herberger, væresteder og asylcentre på Sjælland.
Frivillige fra Stop Spild af Mad sørgede i sommer for at indsamle overskudsmad fra Roskilde Festival og lave dem om til retter, der blev givet videre til herberger, væresteder og asylcentre på Sjælland.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Festival får pris for genbrug af mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Festival får pris for genbrug af mad
Opdateret 16. januar 2015 kl. 16:24
Roskilde - 16. januar 2015 kl. 12:00

Roskilde Festival har modtaget prisen Green Operations Award for sin indsats mod madspild på sidste års festival.

Prisen blev uddelt ved den årlige European Festival Awards, der fandt sted i Groningen i Holland og er festivalbranchens svar på Oscar-uddelingen.

Madspildsprojektet blev til i et samarbejde mellem Roskilde Festival og den frivillige forbrugerbevægelse Stop Spild af Mad, som i løbet af 12 dage sørgede for, at 27,5 ton madvarer blev samlet ind i boderne på festivalpladsen og omdannet til 65.000 nye måltider i fem køkkener på Slagteriskolen i Roskilde. Herefter blev retterne givet til socialt udsatte på sjællandske herberger, væresteder og asylcentre.

70 frivillige fra Stop Spild Af Mad arbejdede i køkkenerne og stod for al indsamling og distribuering af maden. Madspildsprojektet fortsætter og udvides på Roskilde Festival i 2015 og bredes også ud til andre danske festivaler.

Green Operations Award tildeles en europæisk festival, der i særlig grad har udmærket sig internationalt med innovative klimamæssige og bæredygtige indsatser. Vinderen blev udpeget af en uafhængig jury bestående af medlemmer fra forskellige brancheforeninger, NGO'er og universitetsverdenen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk