22. januar 2021
Testcenteret i Parken kan lige nu teste 1200 personer i timen og kan skaleres op til 3000, hvis det bliver nødvendigt. Foto: Copenhagen Medical
Testcenteret i Parken kan lige nu teste 1200 personer i timen og kan skaleres op til 3000, hvis det bliver nødvendigt. Foto: Copenhagen Medical
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Festival bankede kæmpe testcenter op i en fart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Festival bankede kæmpe testcenter op i en fart
Roskilde - 23. december 2020 kl. 12:34
Af Kristian Jørgensen

For at løse den enorme opgave med at omdanne Parken til hurtig-testcenter på mindre end en uge måtte Copenhagen Medical A/S og Parken trække på den fremmeste ekspertise i at håndtere logistik og store menneskemængder.

arrow Læs også: Roskilde Festival offentliggør nyt hovednavn

Den fandt de hos Roskilde Festival, der har været rådgiver på opgaven med i rekordfart at skabe et testcenter i nationalarenaen, hvor folk på få minutter har kunnet få en hurtigtest siden i mandags.

Kort og hårdt aftræk

Roskilde Festival har blandt andet udviklet det digitale værktøj, der håndterer testene nemt, hurtigt og sikkert. Borgerne scanner deres sundhedskort, indtaster telefonnummer og får en sms med resultatet efter testen. Det havde Roskilde Festival allerede hjulpet med til testcenteret i Bella Center, men i Parken har de også planlagt den fysiske opbygning af centeret, der kan teste 1200 mennesker i timen og kan justeres op til 3000 hver time.

I en rasende fart skulle Roskilde Festival hente 1100 medarbejdere, der siden torsdag blev indkaldt til en kort samtale og blev koblet på et medarbejdersystem.

- Vi fik aftalen sidste tirsdag, så aftrækket til det her er rimelig kort og hårdt. Det været en travl tid, siger Lars Orlamund, divisionschef i Roskilde Festival.

Tiltrængt travlhed

Copenhagen Medical er meget tilfredse med festivalens bidrag til at løse den store hasteopgave.

- Parkens rammer som nationalstadium sammen med den erfaring og ekspertise Roskilde Festival har fra deres mangeårige set-up har været helt afgørende for, at vi sammen med Parken har kunnet stille det her topprofessionelle og effektive testcenter op på så kort tid, siger direktør Jeppe Handwerk.

Testcenteret har også givet Roskilde Festival noget tiltrængt travlhed i et alt for stille år.

- De fleste af de ting, vi laver, er også aflyst, så derfor er det superfedt at rykke ud og lave noget af det, vi elsker at lave, siger Lars Orlamundt.

arrow Jule-hilsen fra Signe Lopdrup: Festival-chef håber på 2021
24. december 2020 kl. 06:04 Opdateret: kl. 11:28
arrow Roskilde Festival øver sig i hurtigtests inden sommer
23. december 2020 kl. 15:05 Opdateret: kl. 12:15
arrow Tror på 90.000 til festival næste sommer: 29 nye musiknavne
03. december 2020 kl. 09:22 Opdateret: kl. 14:28
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk