20. september 2021
Roskilde Byråd ønsker at bevare de nyeste og mindst forurenende forbrændingsanlæg som ARGO på Håndværkervej. Både her og andre steder kan man så lukke de ældre anlæg.
Roskilde Byråd ønsker at bevare de nyeste og mindst forurenende forbrændingsanlæg som ARGO på Håndværkervej. Både her og andre steder kan man så lukke de ældre anlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Byråd: Luk først de gamle forbrændingsanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Byråd: Luk først de gamle forbrændingsanlæg
Roskilde - 05. februar 2021 kl. 05:07

Luk først de gamle forbrændingsanlæg, der forurener mest, og lad os bevare de nyeste anlæg som ARGO i Roskilde, der giver mest energi og forurener mindre.

arrow Læs også: Affaldsanlægs skæbne skudt til hjørne: Partier kan ikke blive enige

Sådan blev konklusionen fra alle partierne i Roskilde Byråd, der på sit seneste møde diskuterede situationen efter et oplæg om situationen, efter at KL har lavet en plan, der betyder lukning af det moderne anlæg på Håndværkervej i Roskilde.

- Lad os lukke de ældste ovnlinjer over hele landet. Så sikrer vi, at de mest moderne og miljørigtige anlæg videreføres, mens vi samtidig passer på miljøet og på pengene, siger borgmester Tomas Breddam (S) i en opsummering.

Han fremhæver, at Argo er et af de mest effektive forbrændingsanlæg i Danmark. Til gengæld forstår han ikke, at KL vil bevare anlæg, der er både 30 og 50 år gamle.

- Selvfølgelig skal vi genanvende alt det affald vi kan. Faktisk genanvender vi allerede 60 pct. af affaldet i Roskilde Kommune. Så vi er helt enige i, at der skal lukkes affaldsforbrændingsanlæg. Men der vil fortsat være affald, som ikke kan genanvendes. Det bør så forbrændes miljømæssigt og økonomisk effektivt, understreger borgmesteren.

Heri støttes han af andre byrådsmedlemmer, der har arbejdet med dette område, bl.a. Lars-Chr. Brask (LA) og den tidligere teknik-formand Torben Jørgensen (SF), der samtidig er Roskildes repræsentant i ARGO's bestyrelse.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk