15. juli 2020
Roskilde Bibliotekerne har som de eneste i Danmark fået to gange puljepenge fra EU-kulturstøtteordningen Creative Europe Desk.  Foto: Sara Asoka Paulsen
Roskilde Bibliotekerne har som de eneste i Danmark fået to gange puljepenge fra EU-kulturstøtteordningen Creative Europe Desk. Foto: Sara Asoka Paulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Bibliotekerne får EU-millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Bibliotekerne får EU-millioner
Roskilde - 20. oktober 2016 kl. 16:33
Af Sara Asoka Paulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som de eneste i Danmark har Roskilde Bibliotekerne fået støtte af EUs kulturstøtteprogram Creative Europe Desk med knap 1,5 millioner danske kroner til »Turn on Literature« og »A Million Stories«. At sikre bibliotekernes rolle i fremtiden og at give flygtninge i Europa en ligeværdig stemme, er fokuspunkterne for de to transnationale projekter.

arrow Læs også: Bibliotek får penge til digital litteratur

I mere end fem år har Roskilde Bibliotekerne haft stort fokus på digitale platforme og digital litteratur. Blandt andet har de i samarbejde med Cavi, der hører under Aarhus Universitet, udviklet Poesimaskinen. Den kommer også til at spille en central rolle i det nye projekt »Turn on Literature«, da både Norge og Rumænien skal have deres egen poesimaskine. »Turn on Literature« har været under udvikling i seks måneder og satser på at starte udstillinger allerede til december.

»A Million Stories« gør også stort brug af den digitale platforms mange muligheder. Roskilde Bibliotekerne samarbejder med biblioteker i Köln og Malmø, samt det europæiske projekt Future Library i Grækenland. Der bliver arbejdet med flere forskellige sprog, og det skal være muligt for flygtningene både at indsende lydfiler, videoer, billeder og tekster, alt afhængigt af, hvad de er i stand til og har det bedst med.

- Sproget må ikke være en barriere for, om man kan få lov at fortælle sin historie, siger Melanie Holst.

Begge projekter indsamler data og laver løbende evalueringer, så projektlandene og andre kan få glæde af den nye viden.

-Jeg er stolt af den kreativitet hos mine medarbejdere, som gør, at de kan skabe de her projekter og ikke mindst få et netværk op at stå, der kan realisere dem, siger Mogens Vestergaard, Biblioteks- og Borgerservicechef på Roskilde Bibliotekerne.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk