21. juni 2021
Tirsdag fælder Østre Landsret dom i den store erstatningssag mod Roskilde Banks tidligere ledelse og revision. Banken gik under med milliardtab efter finanskrisen.
Tirsdag fælder Østre Landsret dom i den store erstatningssag mod Roskilde Banks tidligere ledelse og revision. Banken gik under med milliardtab efter finanskrisen.
Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen / Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Bank-toppen frifundet i erstatningssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Bank-toppen frifundet i erstatningssag
Opdateret 07. november 2017 kl. 12:15
Roskilde - 07. november 2017 kl. 10:02
Af Christina Ledertoug

Tirsdag formiddag klokken 10 afgav Østre Landsret i lokalerne i Søborg dom i i erstatningssagen mod Roskilde Banks top med et krav på en milliard kroner, ført af Finansiel Stabilitet, der overtog resterne af Roskilde Bank efter krisen.

arrow Læs også: Advokat om nej til fri proces: - Danmark er som enhver anden bananrepublik

Dommen lyder på frifindelse af Roskilde Banks top, som tæller:

Niels Valentin Hansen, bankdirektør i Roskilde Bank fra 1978 til 2007, Allan H. Christensen, underdirektør i Roskilde Bank fra 2004 til 2008, Peter Müller, bestyrelsesformand fra 2006 og frem til betalingsstandsningen 6. oktober 2008, Niels Krüger, næstformand fra 2006 og bestyrelsesmedlem fra 1999, Peter Holm, bestyrelsesmedlem fra 1997, Ib Mardahl-Hansen, bestyrelsesmedlem fra 2006, Ove Holm, daværende filialdirektør i Ringsted var medarbejderrepræsentant i bestyrelsen fra 2003 til betalingsstandsningen.

Samt Ernst & Young Godkendt Revisionsaktieselskab, Tommy Nørskov Rasmusen og Palle Valentin Kubach

Alle de sagsøgte blev enstemmigt frifundet, oplyser dommer Finn Morten Andersen i retten.

Det betyder, at Roskilde Banks ledelse og revision således ikke skal betale en milliard kroner i erstatning til Finansiel Stabilitet.

Det har været Østre Landsrets opgave at afklare, om de sagsøgte i denne sag kan gøres erstatningspligtige, og det har man altså ikke fundet.

Østre Landsret finder således, at en virksomhed, der har begået fejl, som kan føre til tab, altså ikke er ensbetydende med, at ledelsen kan gøres erstatningsansvarlige for tabet.

- Så skal ledelsen være personligt inddraget, og det finder vi ikke, at ledelsen i Roskilde Bank har været, siger Finn Morten Andersen.

Af afgørelsen fremgå det også, at Finansiel Stabilitet inden 14 dage skal betale sagsomkostningerne på 63.000.000 kroner til statskassen.

Samtidig skal Finansiel Stabilitet inden 14 dage i sagsomkostninger til Ernst & Young, Tommy Nørskov Rasmusen og Palle Valentin Kubach betale 9.434.897 kroner.

- Vi er tilfredse med afgørelsen, men sagen er jo ikke slut før ankefristen er udløbet, så det afventer vi selvfølgelig. Jeg har ikke yderligere kommentarer til dommen, siger advokat Georg Lett, der repræsenterer revisionsselskabet Ernest & Young til sn.dk.

Der er nu en frist på fire uger, hvor Finansiel Stabilitets advokater skal afgøre, om de ønsker at anke.

arrow Dødsbo efter næstformand i Roskilde Bank sagsøges af staten
13. november 2019 kl. 12:05 Opdateret: kl. 13:50
arrow Roskilde Bank: Erstatning ville være et skud i tågen
07. november 2017 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:24
arrow - Roskilde Bank gjorde bare som alle andre
10. maj 2017 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:00
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk