4. august 2021
Ib Mardahl-Hansen har haft fire en halv måned til at tygge på Roskilde Bank-sagen, hvor han er blandt de sagsøgte for i alt en milliard kroner. Han har stadig svært ved at se, hvordan han skulle blive dømt til at betale erstatning. Foto: Thomas Olsen
Ib Mardahl-Hansen har haft fire en halv måned til at tygge på Roskilde Bank-sagen, hvor han er blandt de sagsøgte for i alt en milliard kroner. Han har stadig svært ved at se, hvordan han skulle blive dømt til at betale erstatning. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Bank: Tirsdag falder dommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Bank: Tirsdag falder dommen
Roskilde - 06. november 2017 kl. 11:32
Af Kristian Jørgensen

Har ledelsen, bestyrelsen og revisionen et ansvar for, at Roskilde Bank gik ned i 2008 og efterlod sig tocifrede milliardtab?

arrow Læs også: Underdirektør er glad og tilfreds

Det bliver nu endelig afgjort tirsdag formiddag, når Østre Landsret afsiger dom i erstatningssagen med et krav på en milliard kroner, Finansiel Stabilitet har ført mod bankens top.

Det sidste af de 112 retsmøder fandt sted i juni, og siden har landsretten arbejdet på at nå frem til en afgørelse. En eventuel erstatning behøver ikke at være på den fulde milliard kroner plus renter, men kan også ende på et lavere beløb.

De sagsøgte forventer ingen af delene, men derimod en total frifindelse.

Ib Mardahl-Hansen var bestyrelsesmedlem i Roskilde Bank og en af de få sagsøgte, der har været åbenmundet om sit syn på sagen. Han har siden sidste retsmøde tænkt over sagen mange gange og glæder sig til at få afsluttet sagen.

- Jeg vil sige, at jeg har svært ved at se, hvad jeg skulle blive dømt før. Jeg får simpelthen et chok, hvis jeg skulle blive dømt, siger Ib Mardahl-Hansen.

Han hænger især sin hat på dommen i en tidligere sag om den tyske HSH-bank, hvor Finansiel Stabilitet argumenterede for, at Roskilde Bank havde styr på sine udlån i slutningen af 2007. I den aktuelle sag blev det også slået fast, at bankens betalingsevne var normal på det tidspunkt, og derfor har Ib Mardahl-Hansen og hans fæller svært ved at se, at låne bevilget forinden skulle være uansvarlige.

Spørgsmålet er så, om sagen slutter her, eller om taberne vil anke.

- Jeg er da ikke et sekund i tvivl om, at jeg vil anke, hvis jeg bliver dømt, siger Ib Mardahl-Hansen.

arrow Sådan vil sagsøgere fælde Roskilde Banks ledelse
04. december 2017 kl. 16:10 Opdateret: kl. 16:10
arrow Finansiel Stabilitet vil have 375 millioner fra banktop
04. december 2017 kl. 15:35 Opdateret: kl. 15:36
arrow Topadvokat skiftes ud i banksag
04. december 2017 kl. 15:23 Opdateret: kl. 15:23
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk