7. april 2020
Bysbarnet Rosa Lux, der er kendt som dj og musiker, er aktuel på Det Kongelige Teater, hvor hun »isangsætter« historien om USA?s første kvindelige seriemorder. Foto: presse
Bysbarnet Rosa Lux, der er kendt som dj og musiker, er aktuel på Det Kongelige Teater, hvor hun »isangsætter« historien om USA?s første kvindelige seriemorder. Foto: presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rosa Lux springer ud som sanger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rosa Lux springer ud som sanger
Opdateret 07. februar 2017 kl. 06:36
Roskilde - 04. februar 2017 kl. 13:51
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man kender hende fra dj-pulten, hvor hun tryller elektroniske og melankolske toner frem. Rosa Lux er hendes kunstnernavn, men egentlig hedder hun Rosali Batzer. Nu har musikproduceren og dj'en, der oprindeligt kommer fra Roskilde, kastet sig ud i et nyt projekt, hvor hun afprøver sig selv som sanger. Disse dage kan hun nemlig opleves på Det Konglelige Teater, hvor hun optræder som musiker og sanger i forestillingen »Monster«, der er en opsætning af den sande historie om USA's første kvindelige seriemorder Aileen Wuornos.

arrow Læs også: Roskilde-dj nomineret til Danish Music Award

- Det er en ny ting for mig at optræde med sang. Det er ret fantastisk og vildt dejligt. Jeg synger også på mit nye personlige materiale - så det er noget, der har fokus i mit liv. Det er altid dejligt at bryde sit eget glasloft og komme op på næste trin på stigen, fortæller musikeren, der både synger, spiller på guitar og gør brug af diverse strygerinstrumenter i den aktuelle forestilling.

Rosa Lux spiller ikke en egentlig rolle i historien om den prostituerede kvinde »Lee«, der ender med at slå syv af sine mandlige kunder ihjel under sit arbejde langs hovedvejene i Daytona Beach i Florida. I stedet fungerer musikeren og sangeren som en alvidende fortæller, der kommenterer eller »isangsætter« det makabre drama, der udspillede sig mellem 1989 og 1990.

Det er ikke et tilfælde, at samtlige af de seks cover-numre, som Rosa Lux har produceret til Monster oprindeligt er blevet lavet af store lesbiske kunstnere. Musik-produceren gav nemlig sig selv et benspænd, da hun gik i gang med musikken i sommer.

- Jeg havde lavet en ramme for mig selv - det skulle være store lesbiske hits fra 80'erne, forklarer Rosa Lux om valget af covernumrene, der siden er blevet præget af hendes elektroniske, mørke og melankolske univers.

Forestillingen portrætterer da også en kærlighedshistorie mellem seriemorderen »Lee« og kvinden Tyria Moore, som Lee forelsker sig i.

arrow Rosa Lux har ikke hørt sit hit i radioen
03. juni 2011 kl. 14:23 Opdateret: kl. 12:05

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk