27. oktober 2020
Sundheds- og omsorgsudvalget har vedtaget, at det er slut med rygning på 26 legepladser i Roskilde Kommune. Der vil blive skiltet med en henstilling til ikke at ryge. Blandt andet her på legepladsen i Byparken. Foto: Kim Rasmussen
Sundheds- og omsorgsudvalget har vedtaget, at det er slut med rygning på 26 legepladser i Roskilde Kommune. Der vil blive skiltet med en henstilling til ikke at ryge. Blandt andet her på legepladsen i Byparken. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røgfri legepladser: Slut med Prince blandt prinser og prinsesser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røgfri legepladser: Slut med Prince blandt prinser og prinsesser
Roskilde - 26. oktober 2019 kl. 11:44
Af Lars Kimer

En enkelt Prince skal ikke længere være tilladt, når du lufter prinser eller prinsesser på 26 legepladser i Roskilde Kommune. Det er sundheds- og omsorgsudvalget, som har valgt at skodde rygerne på legepladserne.

arrow Læs også: Hurra for den friske luft

Roskilde Kommune tilsluttede sig i september 2017 det nationale partnerskab Røgfri Fremtid, som er etableret af Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden. Målet for Røgfri Fremtid er, at ingen børn og unge ryger i 2030, og færre end fem procent af den voksne befolkning ryger.

Her er de røgfri legepladser
  • Roskilde Nord: I Jyllinge er der tale om Bauneparkens idrætslegeplads, Slangen på Jupitervej og Uglen ved biblioteket. I Gundsømagle er det Borgen bag bycentret og i Ågerup er det legepladsen på Højgårdsvej over for centeret.
  • Roskilde Syd: I Viby er det Bjørnen ved Kilemosen og Isfuglen i Viby Åpark. I Gadstrup er det Toftevejens legeplads, og i Hastrup er det Vippedyrene i Grønnegade.
  • Roskilde By: Byparkens legeplads, legepladsen ved Vikingeskibsmuseet, Hedegårdenes legeplads, Klosterstiens legeplads, Margretheparkens Legeplads, Præstemarksvejens Legeplads, Roskilde Rings legeplads, Skibet på Sct. Jørgensbjerg og legepladsen i Rabalderparken. Læg dertil Børnehøjens legeplads i Himmelev Bygade og Himmelev legeplads på Svendborgvej.
  • Rundt om Roskilde By: I Vor Frue er det legepladsen på Tjørnevej. I Svogerslev er det Nordgårdsparkens legeplads, og i Vindinge er det Toget på Merringgårdsvej. I Veddelev er der hele tre pladser, som bliver røgfri. Det er Veddelev Strandpark, Vigen Strandpark og legepladsen på Veddelev Havn.

I Roskilde Kommune er borgere, lokale foreninger, erhvervsliv, folkeskoler, ungdomsuddannelser, almen praksis mv. inviteret ind i arbejdet med Røgfri Fremtid, og 22 aktører på tværs af private, offentlige og frivillige sektorer har tilsluttet sig Røgfrit Roskilde 2030. Det har blandt andet ført til et konkret forslag om røgfri offentlige legepladser, som markeres med et skilt ved legepladsen, hvor der står »Velkommen til en røgfri legeplads«. Forslaget indebærer således en venlig henstilling frem for et forbud.

- Det er et ønske fra brugerne, at vi skaber nogle røgfri rum. Jeg tror på, at de fleste voksne godt kan se det fornuftige i, at man ikke ryger på områder forbeholdt legende børn. Vi har ikke nogen sanktionsmuligheder, men det tror jeg heller ikke er nødvendigt, siger Morten Gjerskov (S), formand for sundheds- og omsorgsudvalget.

Et tilsvarende initiativ er taget i Københavns Kommune i 2013, og i Odense Kommune træder det i kraft den 1. november i år.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk