21. juni 2021
Benjamin Julian Ganzhorn holder stadig til i Roskilde, hvor han udover at øve med bandet blandt andet bruger tiden i sit kolonihavehus. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Benjamin Julian Ganzhorn holder stadig til i Roskilde, hvor han udover at øve med bandet blandt andet bruger tiden i sit kolonihavehus. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rockband får navn på øldåser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Rockband får navn på øldåser
Roskilde - 03. april 2021 kl. 16:56
Af Lasse Petersen

I en stille kolonihave i Haveforeningen Maglehøj kan man for tiden rende ind i rocksanger Benjamin Julian Ganzhorn. Noget kunne dog tyde på, at forårsstemningen i de rolige omgivelser blot er stilheden før stormen for roskildenseren og hans band.

arrow Læs også: Spillested snart klar til coronasikker genåbning

Rockgruppen Daze of June, som han er forsanger i, er nemlig et af de 15 bands, der gennem dette års Tak Rock-kampagne skal præsenteres for det brede danske publikum - og det er stort.

- Det er super fedt. Det er jo vores hjemmebane, så det er selvfølgelig vigtigt for os at blive anerkendt herhjemme, siger Benjamin Julian Ganzhorn.

Tak Rock-kampagnen er arrangeret af Royal Unibrew og sætter hvert år et fokus på dansk rockmusik. Tidligere har kampagnen taget udgangspunkt i etablerede navne som Dizzy Mizz Lizzy og D-A-D, men i år har Royal valgt en række talentfulde bands, som var på randen til et gennembrud, da de blev nødt til at trække stikket på grund af corona.

- Der er nogle solide navne, som har været med i de her kampagner før, så det er vi stolte af, siger Benjamin Julian Ganzhorn.

Kampagnen skal derfor fungere som et skub til de nye navne på scenen. Det sker ved at give dem en masse opmærksomhed, hvor bandsene blandt andet bliver sat på hver sin Royal Beer-øldåse og får lov at komme ud og spille koncerter arrangeret af Royal. Noget, de i Daze of June ser meget frem til.

- Og så bliver det bare fedt at drikke bajere med sit eget navn på. Det er da det første, vi skal, siger Benjamin Julian Ganzhorn med et grin.

- Vi glæder os rigtig meget, siger Benjamin Julian Ganzhorn om de koncerter, Daze of June forhåbentlig skal ud og spille i forbindelse med Tak Rock-kampagnen. Foto: Thomas Olsen

Roskilde-drenge

Grundstenene til Daze of June blev lagt af Benjamin Julian Ganzhorn og bandets daværende trommeslager, Dennis Fog Larsen, for mange år siden.

- Dennis og jeg går helt tilbage, fra da vi var knægte i folkeskolen, hvor vi har gået på Vindinge Skole og Hedegårdenes Skole, så vi er absolut Roskilde-drenge, fortæller Benjamin Julian Ganzhorn.

- Vi spillede musik, da vi var knægte i ungdomsklubben. Så gik der nogle år, hvor vi ikke rigtig havde kontakt, men mødte så hinanden igen i 2013 og besluttede os for at begynde at spille lidt. Der begyndte vi at spille sammen i nogle øvelokaler ude på Musicon, siger han om den spæde start.

Arbejdet resulterede i en EP, og derfra tog det fart for bandet, der også samlede guitarist Sylvester Jensen og bassist Simon Gessø Hansen op undervejs. Dennis Fog Larsen har i dag lagt trommestikkerne på hylden, men er stadig med på sidelinjen, når der skal laves ny musik og skrives tekster.

I februar udgav bandet deres andet album, som bærer titlen »Tainted Blood«.

Metalcore

Daze of June debuterede i 2018 med albummet »Heart of Silver« og gør sig indenfor genren metalcore, som stadig er på vej frem i Danmark.

- Det er større i udlandet og primært i England, Tyskland og USA, som det nye album også har ramt rigtigt godt. Derfor er vi også glade for at komme med på Tak Rock-kampagnen, for det giver helt sikkert noget omtale herhjemme, siger Benjamin Julian Ganzhorn.

I Danmark er vi lidt mere til »traditionel fed metal«, som Benjamin Julian Ganzhorn kalder det, men de danske rockfestivaler er dog begyndt at tage metalcoregenren til sig.

- Det er bestemt en genre, der gror. Det kan vi mærke. Folk får mere og mere øjnene op for, at de her store melodiske omkvæd, som vi blandt andet begår os i, er noget, der virker. Det er catchy shit, som man nynner med på, når nummeret er færdigt, siger Benjamin Julian Ganzhorn.

Han håber, at Daze of June en dag får chancen for at give den fuld spade i USA.

- Det er bestemt en drøm for os at prøve at komme derover, siger han.

Metalcore-undergenren, som Daze of June gør sig i, er størst i lande som USA og Tyskland, men er samtidig på vej frem herhjemme, fortæller Benjamin Julian Ganzhorn. Foto: Thomas Olsen

Streamingsucces

Coronaen har naturligt nok stukket en kæp i hjulet for mange - især også upcoming bands og musikere. Men på trods af, at de har måttet aflyse deres releasefest op til flere gange, er Daze of June under omstændighederne sluppet helskindet igennem.

- Lige da der blev lukket ned sidste år, var vi faktisk i studiet og indspille og var ved at færdiggøre pladen. Her efter vi har udgivet den, er det jo rigtig surt ikke at kunne følge op med en tour. Men vi har været rigtig heldige, at den har klaret sig sindssygt godt på Spotify. De første singler havde allerede over en million streams, efter de havde været ude en måneds tid, fortæller Benjamin Julian Ganzhorn.

- Så på den front har vi været heldige, men vi har selvfølgelig fået trukket stikket ud ved ikke at kunne følge det op med noget, siger han.

I takt med, at der bliver vaccineret og løsnet på restriktioner, begynder det så småt at se lysere ud for både musikbranchen og Daze of June.

- Vi har en koncert på tegnebrættet på Gimle til juni. I teorien er der blevet åbnet for spillesteder der, så det burde være muligt, med mindre alt bliver forsinket igen. Så vi tør ikke melde noget endeligt ud, siger Benjamin Julian Ganzhorn.

Ny energi

Det tidlige arbejde på bandets næste projekt er der i mellemtiden blevet taget hul på.

- Vi er allerede gået i gang med at skrive, da vi har haft tiden til det. Jeg tror, at den næste plade kommer til at komme hurtigere, end den sidste gjorde. Men vi håber selvfølgelig også på, at vi kan komme ud på tour igen, når verden tillader det, siger Benjamin Julian Ganzhorn.

Gruppen ser især frem til at levere deres nye materiale for et levende publikum.

- Vi har slet ikke prøvet at spille de her numre, vi har indspillet, live endnu, så det bliver bare så fedt at opleve dem på scenen - og at opleve energien fra de nye numre live, siger forsangeren.

Roskildegruppen skulle dermed være godt på vej mod alverdens scener. Og netop tilknytningen til Roskilde vil altid være der for Daze of June.

- Det er her, vi øver, her, vi startede, og her, vi er fra, siger Benjamin Julian Ganzhorn.

Tak Rock-kampagnen begynder at blive rullet ud i april i år.

arrow Denne gang blev det personligt for forsanger
09. april 2021 kl. 17:05 Opdateret: kl. 11:46
arrow Marcus fra Roskilde med i Karrierekanonen
20. marts 2021 kl. 18:03 Opdateret: kl. 16:44
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk