22. september 2020
Det er ved at være et halvt år siden, at Jess Høeg fra Roskilde var med i »Robinson Ekspeditionen«, og han er selv tilfreds med, hvordan han tager sig ud i udsendelserne. Foto: Jens Wollesen
Det er ved at være et halvt år siden, at Jess Høeg fra Roskilde var med i »Robinson Ekspeditionen«, og han er selv tilfreds med, hvordan han tager sig ud i udsendelserne. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Robinson-deltager er atter sømand efter 25 »fjumreår«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Robinson-deltager er atter sømand efter 25 »fjumreår«
Roskilde - 09. november 2019 kl. 12:04
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tanken om at tilbringe flere uger i isolerede omgivelser sammen med mennesker, man ikke rigtig kender, var ikke helt fremmed for Jess Høeg fra Roskilde, inden han meldte sig til »Robinson Ekspeditionen«, for det er det, han laver til hverdag.

arrow Læs også: Jess Høeg fra Robinson: - Jeg kan ikke bare te mig som en teenager på tv

Jess Høeg er overstyrmand på et redningsskib, der ligger ved en boreplatform i Nordsøen, og det er grunden til, at han først har været i stand til at blive interviewet til avisen nu, selv om det er fire uger siden, han røg ud af »Robinson Ekspeditionen«. På det tidspunkt befandt han sig på ovennævnte skib med dårligt internet og dårlig telefonforbindelse, og for at det ikke skal være løgn, blev hans hjemkomst forsinket yderligere, da det skib, der skulle have hentet ham, blev aflyst.

- Mit arbejde svarer til, at vi har en ambulance ved en boreplatform. Hvis der sker en ulykke, kan vi være i vandet med udstyr og redningsbåd på halvandet minut, uanset hvad tid på døgnet det er. Men det kan kun lade sig gøre, fordi vi har øvelser hver dag, siger han.

Havet kaldte

Jess Høeg er opvokset i Vester Såby og er oprindeligt uddannet som sømand, men tog i stedet »25 fjumreår« - som han udtrykker det - hvor han var bilsælger og ejendomsmægler i Roskilde. Som 46-årig besluttede han sig for at vende tilbage til søen, selv om det krævede, at han flyttede til Ærø i to år, mens familien blev i Roskilde.

Billede

Det er dette redningsskib i Nordsøen, der er Jess Høegs arbejdsplads.


- Jeg er af sted i fire uger og er hjemme i 25 dage, og når jeg har fri, har jeg fuldstændig fri. Da jeg var bilforhandler og ejendomsmægler, ringede folk til mig 24/7. Nu får jeg kun én enkelt mail fra min arbejdsgiver, og det er for, at jeg lige bekræfter, at jeg møder på arbejde igen, siger han.

Ferie uden løn

Da Jess Høeg kunne se, at det var ved at blive alvor med »Robinson Ekspeditionen«, var han nødt til at tjekke med sin arbejdsgiver Esvagt, at det var OK, at han deltog.

- Hvis de ikke havde været med på den, havde jeg været nødt til at droppe det. Men min chef sagde ja til det, og vi aftalte, at jeg tog to ugers ferie uden løn, og at jeg kunne få fri til forpremieren og til finalen, fortæller han.

Selv om redningsskibet er udstyret med et hospital, er det vigtigt, at man ikke kommer til at skade, når man arbejder ude på søen.

- Derfor er man nødt til at være meget pædagogisk og klar i sine instruktioner, og den del tog jeg nok med mig på øen. Jeg hørte i hvert fald, at de andre brokkede sig over det, siger han.

Billede

Jess Høeg i sin arbejdsuniform.


Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk