13. august 2020
Foreningen L. A. Rings Venner vil nu til at gøre noget ved 1. salen i Brøndgade 1, hvor der blandt andet er planer om at indrette et galleri, der kan bruges til særudstillinger. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Foreningen L. A. Rings Venner vil nu til at gøre noget ved 1. salen i Brøndgade 1, hvor der blandt andet er planer om at indrette et galleri, der kan bruges til særudstillinger. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rings Venner skal igen på pengejagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rings Venner skal igen på pengejagt
Roskilde - 16. august 2018 kl. 15:13
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods begrænset åbningstid har omkring 1000 gæster lagt vejen forbi maleren L. A. Rings gamle atelier i Brøndgade, som foreningen L. A. Rings Venner har lavet om til et besøgscenter. Huset åbnede for besøgende sidste år efter en gennemgribende renovering og fortæller historien om malerens liv og Sankt Jørgensbjerg, hvor han boede fra 1914 og frem til sin død i 1933.

arrow Læs også: Sæsonåbning i L.A. Rings Atelier: Kunstnerens hustru kunne også male

- Vi har kun åbent fire timer hver weekend (kl. 12-16, red.), så det er rigtig tilfredsstillende, at vi har haft cirka 1000 gæster i alt i løbet af det første år. Vi har også fået oversat vores materiale, så vi kan servicere turister på engelsk. Vi har blandt andet haft besøg af en kinesisk turist, som havde læst en masse om Ring og ville se huset, fortæller Jan Mejding, formand for L. A. Rings Venner, som han tog initiativ til sammen med sin hustru Karin i 2014.

I løbet af de fire år er der sket meget. Første og vigtigste skridt var, da Pandora-medstifteren Winnie Liljeborg købte Brøndgade 1, der var sat til salg efter ejerens død, og donerede det til venneforeningen. Siden er huset blevet sat i stand og udstyret med udstillingsfaciliteter så som projektor og lytteposter, men L. A. Rings Venner er langt fra færdige.

- Vi har stadig masser af vilde planer, men vi skal til at søge penge igen, for vi har næsten brugt vores midler, siger Jan Mejding.

Foreningen brugte i første omgang kræfter på at få istandsat og indrettet stueetagen, men vil nu omdanne 1. salen til et galleri.

- Det kræver blandt andet, at vi får købt møbler, der passer til huset. Vi vil gerne lave særudstillinger om andre perioder af Rings liv end den, hvor han boede på Sankt Jørgensbjerg, siger han.

arrow Maleren fra Bjerget - pragtværk om L.A Ring og hans liv
30. maj 2020 kl. 06:50 Opdateret: kl. 10:46
arrow Venner trækker L.A. Rings hustru frem i lyset
28. maj 2020 kl. 08:08 Opdateret: kl. 11:31
arrow Mesterværk om L.A. Ring: Han satte aldrig en farve forkert
16. maj 2020 kl. 20:15 Opdateret: kl. 10:12
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk