22. oktober 2021
I København har plejecentret stor succes med at køre beboerne rundt i rickshaws, og konceptet skal nu indføres i Roskilde Kommune.
I København har plejecentret stor succes med at køre beboerne rundt i rickshaws, og konceptet skal nu indføres i Roskilde Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rickshaws skal indkøbes til plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rickshaws skal indkøbes til plejehjem
Opdateret 18. september 2014 kl. 13:59
Roskilde - 17. september 2014 kl. 13:08

Beboerne på Roskilde Kommunes plejecentre kan se frem til at få en køretur i rickshaws, efter at kommunen har besluttet at gå Københavns Kommune i bedene med konceptet »Cykling uden alder«.

Flere københavnske plejecentre har i dag en eller flere rickshaws (christianiacykler), hvor personale, frivillige, pårørende eller andre kan booke sig ind til at tage en cykeltur med op til to ældre beboere ad gangen.

Responsen fra de ældre beboere i Københavns Kommune har været så positiv, at det er begyndt at brede sig til resten af landet.

Med i konceptet er, foruden cykler, et on-line booking system, hvor interesserede kan melde sig ind på lån af cykel, hvis der er ældre beboere, som ønsker en cykeltur. Konceptet indeholder også en grundig instruktion af personalet på de enkelte plejecentre.

Konceptet indføres i Roskilde Kommune henover cirka seks måneder. Samtlige plejecentre har tilkendegivet, at de ønsker at indføre konceptet.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk