2. juli 2020
Rema 1000 åbnede sin første butik i Roskilde i december 2015 og har planer om yderligere to butikker i Snoldelev og på Roskildevænget i Roskilde. Foto: Kim Rasmussen
Rema 1000 åbnede sin første butik i Roskilde i december 2015 og har planer om yderligere to butikker i Snoldelev og på Roskildevænget i Roskilde. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rema 1000: Hvorfor skal vi betale for vejkryds?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rema 1000: Hvorfor skal vi betale for vejkryds?
Roskilde - 01. juli 2017 kl. 09:23
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om byrådet i Roskilde Kommune for et par måneder siden gav sit klare ja til at lave en lokalplan for en ny Rema 1000-forrtetning i Snoldelev, er der fortsat et stykke vej til, at brikkerne i det store puslespil falder på plads.

arrow Læs også: Ny Rema 1000 har fået åbningsdato

Det skyldes ikke mindst de trafikale forhold omkring hovedvejskrydset ved Snoldelev og Gadstrup, hvor kommunen med en vis sandsynlighed vil stille krav om, at Rema 1000 finansierer en ombygning af krydset i forbindelse med etableringen af forretningen, der kommer til at ligge på Snoldelev-siden af krydset.

Ifølge en analyse lavet af Cowi vil trafikken bryde sammen på Snoldelev Hovedgade, når Rema 1000 åbner, men det vil kunne løses med en svingbane ved Køgevej. Kommunens egen forvaltning mener imidlertid, at det kan vise sig ikke at være nok og har på forhånd varslet, at der måske vil blive stillet krav om både en højre- og venstresvingbane ved Snoldelev Bygade i forbindelse med ind- og udkørslen til butikken.

I Rema 1000 er man dog ikke ubetinget enige i, at svingbaner i både den ene og den anden retning skulle være påkrævet som følge af den kundetilstrømning, der kommer.

- Jeg kan forstå, vi åbenbart skal bidrage til at forbedre et vejkryds, og så må vi jo se på det, men vi synes ikke, det nødvendigvis er vores forretning, der gør, at der skal laves forbedringer, siger Jan Poulsen, direktør i Rema Butiksudvikling, der bygger Rema 1000's supermarkeder.

Han føler, at kommunen stiller større krav end nødvendigt og dermed gør vejen frem mod en åbning af den forretning, som byrådet ønsker etableret, unødvendig vanskelig.

- Men nu forhandler vi, både med kommunen og med Vejdirektoratet, og når der er flere parter inde over, tager forhandlinger længere tid, siger Jan Poulsen.

arrow Rema 1000 ved Snoldelev kunne sætte kransene på taget
14. maj 2019 kl. 15:18 Opdateret: kl. 15:18
arrow Kæde åbner to nye supermarkeder i år - og satser på endnu flere
16. marts 2019 kl. 10:09 Opdateret: kl. 17:11
arrow Rema 1000 ved Snoldelev venter på Vejdirektoratet
19. september 2018 kl. 15:34 Opdateret: kl. 11:55
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk