23. oktober 2020
Rektor Claus Niller Nielsen i selskab med glade studenter fra Roskilde Katedralskole på Stændertorvet. Foto: Roskilde Katedralskole
gallery icon

Se billedserie

Rektor Claus Niller Nielsen i selskab med glade studenter fra Roskilde Katedralskole på Stændertorvet. Foto: Roskilde Katedralskole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rektor: Stiller vi for store krav til hinanden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rektor: Stiller vi for store krav til hinanden?
Roskilde - 29. juni 2019 kl. 11:44

Krav og forventninger var et af emnerne i rektor Claus Niller Nielsens tale på Roskilde Katedralskole, hvor der igen var så mange studenter, at det var nødvendigt at holde to translokationer. Han konstaterede, at Katedralskolen har et elevfravær under landsgennemsnittet, et karakterniveau over landsgennemsnittet, en tårnhøj gennemførelsesprocent og en højere andel af elever, der fortsætter på videregående uddannelser, sammenlignet med andre gymnasier.

arrow Læs også: Rektor: Nutidens unge er bedre end deres rygte

- Med de resultater er der så overhovedet noget at være bekymret for som rektor på RKS? Nej, egentlig ikke, hvis det ikke var fordi, jeg også ser unge, der er ulykkelige, unge med lavt selvværd og unge, der er bekymrede for deres og vores fremtid. Der er god grund til at være opmærksom på verdens fremtid. Men for nogle unge tager pligtopfyldelsen og bekymringerne overhånd i en sådan grad, at det påvirker deres dagligdag i negativ retning, sagde Claus Niller Nielsen og fortsatte:

- Når jeg møder disse unge, spørger jeg mig selv: Stiller vi for store krav og forventninger til hinanden? Måler og vejer vi for meget? Har vi støttet jer nok? Har vi beskyttet jer for meget? Og bilder vi hinanden ind, at vi skal være perfekte?

Claus Niller Nielsen beroligede studenterne med, at de ældre generationer også havde bekymringer som unge, og at det ikke står helt så galt til, som mange tror.

- Svenskeren Hans Rosling har i sin fremragende bog »Factfulness« fra 2018 dokumenteret, at min bekymring for jordens evne til at brødføde verdens befolkning på den lange bane er ubegrundet. Rosling påviser at det, bortset fra klimaet, går den rigtige vej for alle FNs verdensmål, fortalte han.

- På baggrund af den optimisme ærgrer det mig, at medier - og uddannelsesinstitutioner for den sags skyld - konstant fokuserer på problemer i stedet for at fokusere på løsninger. Jeg er godt klar over, at der er mere salg og flere klik i dommedagsprofetier end der er i positive realiteter, men vi er nødt til at medtænke, hvad den negative tilgang gør ved os mennesker. Ansvarlige unge, der møder problemer, uanset hvor de vender blikket, bliver bekymrede for fremtiden, usikre på deres evner til at finde løsninger og nervøse for, om de nu foretager de rigtige valg. I stedet for at være bekymrede for, om I tager de rigtige valg, vil jeg opfordre til at fokusere på at gøre det rigtige med de valg, I nu engang tager, sagde Claus Niller Nielsen og tilføjede:

- Nu er det jeres tur til at komme ud og gøre gode ting - og husk også at gøre noget for jer selv!

arrow Rektoren der ikke kan lade være med at blande sig
29. oktober 2019 kl. 18:17 Opdateret: kl. 11:41
arrow Video og billeder: Katedralen fejrede 50 år på Holbækvej
10. april 2019 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:58
arrow Rektor nedlægger sine kommunale hverv
01. december 2018 kl. 11:22 Opdateret: kl. 17:08
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk