15. juni 2021
Jeppe Trolle sidder på det det enlige radikale mandat i byrådet, hvor partiet har tradition for at indgå i budgetforliget. Foto: Kenn Thomsen
Jeppe Trolle sidder på det det enlige radikale mandat i byrådet, hvor partiet har tradition for at indgå i budgetforliget. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikale vil af med elitesportsaftaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikale vil af med elitesportsaftaler
Roskilde - 04. oktober 2019 kl. 08:23

Radikale Venstre går til weekendens budgetforhandlinger med ambitionen om at få droppet kommunens elitesportsaftaler og standset anlæggelsen af kunstgræsbaner. Pengene skal i stedet gøre godt på børne- og klimaområdet.

arrow Læs også: Kulturhus og teater står på formands ønskeseddel

Det fremgår af nedenstående pressemeddelelse.

»Radikale Venstre vil investere i de unges fremtid

Som Roskildes klimaparti mener det Radikale Venstre at vi skal lytte til de unge, når de kræver handling nu. Derfor skal Roskilde kommune stoppe med at bruge millioner af kroner på miljøskadelige kunstgræsbaner, og i stedet bruge pengene på grøn omstilling. Samtidig vil vi bruge penge på psykisk sårbare unge, frem for på prestigefokuserede elitesportsaftaler.

Radikale Venstre har sagt ja til alle fire "pinsepakker", da det er et radikalt grundsynspunkt, at den kommunale økonomi naturligvis først og fremmest skal hænge sammen. Derfor skal der enten findes besparelser eller nye indtægter. Vi har som aftalt ventet med budgetudvidelsesønsker, indtil de endelige beregninger på basis af KL-forhandlingerne forelå. Det gør de nu.

Skatter: Det er Radikale Venstres opfattelse, at det er vigtigt at opretholde et højt velfærdsniveau. Kræver dette skatteforhøjelser, skal disse lægges på ejendom - ikke på indkomst. Da dette er opfyldt, accepterer vi at der kan være behov for skattestigninger for at sikre fremtidens velfærd. Det centrale for os er, at der investeres i en grøn fremtid, et højt velfærdsniveau i Roskilde, at uligheden mindskes frem for at øges, at der afdrages på gælden, og fremfor alt at budgettet balancerer, så regningen ikke overlades til eftertiden.

Radikale Venstre ønsker derfor at spare tre mio. kr. årligt på anlæggelse af dyre og miljøskadelige kunstgræsbaner, Vi vil spare på asfalt, og droppe elitesportsaftalerne. Dette vil ud over de allerede vedtagne pakker spare kommunen for samlet 5,5 mio. kr. Til gengæld vil vi investere 2,5 mio. kr. i puljen til vedvarende energi, og en mio. kr. til grøn innovation. Roskilde skal selvfølgelig yde sit beskedne bidrag til at sikre at der også er en stabil planet, som vores børnebørn og deres efterkommer kan bo på.

Nedenfor oplistes på ovenstående baggrund Radikale Venstres budgetønsker 2020:

35 procent klimabesparelse på Roskildes madindkøb

Øget fokus på cyklisme og bæredygtig trafik

Omstilling til vedvarende energi - endelig totalophævelse af vindmølleforbuddet.

Skole, børn og uddannelse:
a) Ingen forringelser af normeringerne på daginstitutions-området, men derimod gradvise forbedringer i årene fremover.

b) Årlig Samfundsfags/demokratifestival.

c) FN's bæredygtighedsmål i skole- og uddannelsessystemet.

Alle skoler i Roskilde skal arbejde med FN's bæredygtighedsmål.

Ansættelse af ergoterapeut til byens skoler.

Indsatsen for psykisk sårbare unge videreføres (1 mio. kr.).

d) Midler til indsatser, der kan sikre børn med skolevægringsproblematikker.

Finansieringsforslag:
a) Et øjeblikkeligt stop for anlæggelse af kunstgræsbaner i Roskilde kommune.

Kunstgræsbaner er dyre at anlægge og vedligeholde, og forurener miljøet.

Årlig besparelse: Tre mio. kr. (fortsættes i overslagsårene)

b) Opsigelse og afvikling af elitesportsaftaler hurtigst muligt. Under alle omstændigheder bør der ikke uddeles bonus. Herved frigives to mio. kr. om året (heraf 200.000 kr. i bonus), og senere endnu mere. Aftalen opsiges hurtigt muligt, og besparelsen indsættes i overslags-årene.

Indtil aftalen kan opsiges fuldstændigt, skal de resterende penge i puljen øremærkes til styrkelse af klubbernes engagement i den åbne skole ("skolesamarbejds-støtte" i stedet for en "elitesports-støtte"), hvilket samtidig bidrager til implementering af folkeskolereformen.

c) Når der skal findes yderligere besparelser, vil det være oplagt at skære yderligere i asfaltplanen, da det som udgangspunkt er vigtigere, at der er "varme hænder" til kernevelfærdsydelserne, end at der ikke er huller i kommunens mindre veje.

Princippet gælder dog ikke for cykelstier jf. det tidligere besluttede 30 procent-princip, da hullede cykelstier kan medføre personskade (i modsætning til hullede bilveje, der primært medfører materiel skade). Det vil derfor være oplagt at finde besparelser i asfaltplanen, men friholde og øge andelen af cykelsti-reparationer, svarende til det nuværende niveau eller højere.«

arrow Kulturbudgettet i Roskilde blandt landets allerstørste
16. oktober 2020 kl. 13:43 Opdateret: kl. 13:43
arrow Fodboldklubber tvinges til at samarbejde ellers lukkes kassen i
16. september 2020 kl. 08:06 Opdateret: kl. 08:06
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk