19. april 2019
Erik Jacobsen (i midten) havde et klart budskab til undervisningsminister Tommy Ahlers (tv.) ved RUC's årsfest: Stop den økonomiske forfordeling af RUC. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Erik Jacobsen (i midten) havde et klart budskab til undervisningsminister Tommy Ahlers (tv.) ved RUC's årsfest: Stop den økonomiske forfordeling af RUC. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: RUC straffes urimeligt pga. sit røde ry

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RUC straffes urimeligt pga. sit røde ry
Roskilde - 22. september 2018 kl. 05:41
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er blevet skåret alt for meget i bevillingerne til RUC de senere år. Det mener bestyrelsesformand Erik Jacobsen, der ved universitets årsfest i går lagde op til et opgør med de skæve bevillinger.

arrow Læs også: RUC rykker opad på international rangliste

- Vi har været ret hårde med at lave personalebesparelser, så vi har en klart billigere administration end samtlige andre danske universiteter. Samtidig er vi også det universitet, hvor basisbevillingen er vokset mindst over de sidste 10 år. Det må der laves om på, siger Erik Jacobsen.

Siden 2007 er RUC's andel af basisbevillingerne gennemsnitligt faldet med 0,8 procent om året, hvilket svarer til en reduktion på 7,5 procent over hele perioden.

Målt i faste priser er bevillingerne til RUC de sidste 10 år i gennemsnit steget med 3,43 procent årligt. Gennemsnittet for alle universiteter er 4,74. Samtidig har RUC altså klart mindre teknisk administrativt personale i forhold til, hvor mange studerende, der er.

Basisbevillingerne er særligt vigtige for RUC, der som universitet med vægten lagt på humaniora stort set ikke har andre indtægtskilder, fordi erhvervslivet fortrinsvis støtter forskning inden for teknik, naturvidenskab og sundhed.

Erik Jacobsen oplever, at den skæve fordeling af bevillingerne langt hen ad vejen skyldes det ry, RUC historisk set har haft som »det røde universitet.« Han selv vedkender sig hellere end gerne RUC's historie, og han er stolt af, hvordan »rundkredspædagogikken« har gjort RUC til et internationalt anerkendt universitet, som kan levere de kompetencer, der er efterspørgsel på også i fremtiden. Nu mangler bare den nationale anerkendelse i form af en mere rimelig fordeling af pengene, mener bestyrelsesformanden.

- En kritisk tilgang er ikke politisk rødt, men en tilgang til at finde grundlag for at forstå, flytte og forbedre verden, og med RUC's læringsmodel, som alle nu mener er fremtidens model, kræver det også bevillinger på et niveau med de øvrige universiteter, siger Erik Jacobsen.

arrow RUC under hårdt pres
20. september 2015 kl. 11:12 Opdateret: kl. 21:14
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk