24. september 2021
Pandemiekspert Lone Simonsen er blevet leder af det ny forskningscenter PandemiX Center på Roskilde Universitet.
Pandemiekspert Lone Simonsen er blevet leder af det ny forskningscenter PandemiX Center på Roskilde Universitet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: RUC opretter nyt pandemicenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RUC opretter nyt pandemicenter
Opdateret 25. marts 2021 kl. 17:39
Roskilde - 25. marts 2021 kl. 17:14

Et nyt forskningscenter på Roskilde Universitet skal udforske pandemiers dynamik og effekt. PandemiX Center, som centeret hedder, skal indsamle viden, der kan danne grundlag for beredskabet imod nuværende og fremtidige pandemier.

arrow Læs også: Universitet priser corona-formidling

- Vores forskningsgruppe har arbejdet på højtryk, lige siden Covid-19 kom til Danmark. De forskellige ekspertiser i vores gruppe har gjort det muligt at komme med unikke input til myndighedernes håndtering af pandemien. Som forskningscenter vil vi i højere grad kunne dele vores spændende forskning med alle interesserede, siger professor i folkesundhedsvidenskab Lone Simonsen fra Institut for Naturvidenskab og Miljø, som er leder af PandemiX Center.

Forskerne i PandemiX Center vil bruge matematiske modeller til at undersøge mønstre og virkning af pandemier og afbødningsstrategier som eksempelvis vacciner og andre biomedicinske interventioner. Forskningscentrets mål er desuden at give let adgang til og skabe synlighed omkring Roskilde Universitets forskning relateret til pandemier og klæde kommende generationer på inden for matematisk modellering af smitsomme sygdomme.

PandemiX Center arbejder sammen med forskere på Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og DTU Sundhedsteknologi. I forskningsprojektet NORDEMICS, som har modtaget cirka 11 millioner kroner fra NordForsk, samarbejder forskningscentret desuden med partnere fra Universitet i Oslo, Norge, Turun Yliopisto (University of Turku), Finland og Lunds Universitet, Sverige.

arrow Pandemiforsker: En virus med tricks i ærmet
27. maj 2020 kl. 20:02 Opdateret: kl. 14:11
arrow Pandemiforsker: Uhyggeligt udbrud i 2003 var et forvarsel
27. maj 2020 kl. 18:06 Opdateret: kl. 14:09
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk