2. august 2021
RUC slipper for at lave digitale eksamener. Foto: Thomas Olsen
RUC slipper for at lave digitale eksamener. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: RUC får grønt lys til fysiske eksamener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

RUC får grønt lys til fysiske eksamener
Opdateret 28. maj 2020 kl. 09:36
Roskilde - 28. maj 2020 kl. 06:09
Af Anna Weinø

På et kollegieværelse i Roskilde sidder Erik Thøgersen sammen med sin projektgruppe og arbejder på semestrets sidste projekt. De fire studiekammerater læser på andet semester på RUC, og til sommer skal de forsvare projektet til eksamen.

Hvordan den eksamen præcis forløber, har der været en del tvivl om, men nu står det endelig klart, at Erik og hans projektgruppe får lov at møde fysisk op til eksamen i samlet flok. Det er de glade for, da alternativet var en videosamtale.

Det, vi rigtig gerne ville

Genåbningsaftalen vækker også begejstring hos Maria Volf Lindhardt, der er vicedirektør for Uddannelse og Studerende.

- Det er så dejligt, og vi er så glade. Nu er vi fremme til det, vi rigtig gerne ville, siger hun.

At nå frem til det, de gerne ville har været en længere proces. Mens flere universiteter var hurtige til at digitalisere alle eksamener, tøvede RUC. De ønskede at bibeholde muligheden for at gennemføre så mange eksamener på campus som muligt.

Vigtigst var bachelorer og specialer som afsluttende eksamener, men der var også andet, der stod højt på listen - de gruppeeksamener, som RUC er særlig kendt for.

- Vores gruppeeksamener er så væsentlig en del af vores pædagogik og studieaktiviteter, at i det omfang det kan lade sig gøre at gennemgå den fysisk, vil vi gøre det, sagde Maria Volf Lindhardt dengang man endnu ikke vidste, hvad der ville åbne i anden fase. RUC håbede på det bedste.

Gode nyheder

Håbet var højt, så blev det slukket. Universiteterne var hverken med i anden eller tredje fase af genåbningen, og det betyder at de først åbner rigtigt efter sommerferien.

Laboratoriearbejde og andre stedbundne aktiviteter blev dog tilladt, og enkelte eksamener kunne gennemføres på campus. Bare ikke nok til at opfylde de forhåbninger, som Maria Volf Lindhardt havde på vegne af de studerende.

De sparsomme pladser måtte bruges på det, der ikke kunne gennemføres digitalt. Alle andre eksamener skulle klares over nettet. Det var den besked, som de studerende fik i første omgang. Dagen efter fik de en ny og mere positiv besked.

Nye retningslinjer gjorde det muligt for universiteterne at lade flere studerende møde til eksamen på campus. Det betyder at alle projekter, bachelorer og specialer bliver afsluttet, som de plejer. Med meterafstande og sprit på det grønne bord.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk