22. oktober 2021
Den store særudstilling om Festivalen gennem 50 år er klar, når Ragnarock igen lukker op på onsdag. (Foto: Jens Wollesen)
gallery icon

Se billedserie

Den store særudstilling om Festivalen gennem 50 år er klar, når Ragnarock igen lukker op på onsdag. (Foto: Jens Wollesen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ROMU-chef efter corona: Bekymrende og ensomt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ROMU-chef efter corona: Bekymrende og ensomt
Roskilde - 18. april 2021 kl. 07:34
Af Foto: Tomas Skov

- Vi har været igennem en lang periode med bekymring, usikkerhed og ensomhed.

arrow Læs også: Optimisme oven på horrible besøgstal

Sådan fortæller chefen for Roskilde Museum Morten Thomsen Højsgaard før den store genåbning 21. april. Her lukker det store bymuseum op sammen med rockmuseet 'Ragnarock' på Musicon og alle de øvrige afdelinger af ROMU-koncernen rundt om i Roskilde og Lejre kommuner.

- Selvfølgelig har det været hårdt med corona, som lukkede os helt ned i foråret 2020 og nu igen siden december. Faktisk var det kun i en periode sidste sommer, at det var nogenlunde normalt, men her var der også en række begrænsninger, fortæller han.

- Faktisk kunne vi mærke det allerede i februar 2020, da det kom frem, at den første corona-smittede i landet var fra Roskilde. Straks efter faldt vores besøgstal kraftigt rundt om på de forskellige udstillinger, fordi folk var bange for at blive smittet.

Store besparelser
Året før i 2019 havde ROMU haft sit bedste år nogensinde med over 180.000 besøgende på sine udstillinger i Roskilde og Lejre.

- Så stod vi pludselig der i foråret 2020 og manglede 4-5 mio. kroner af de indtægter, som vi havde budgetteret med i løbet af året, husker Morten Thomsen Højsgaard.

- Derfor blev vi nødt til at 'spænde livremmen ind', så folk gik ned i tid og undlod dyre rejser eller andre udgiftskrævende aktiviteter. Samtidig var det også slut med nye ansættelser til projekter.

- Vi havde nogle grundige diskussioner, og det er lykkedes at komme gennem coronaen med næsten hele det faste personale intakt.

- Når vi ikke kunne tage mod gæsterne en stor del af 2020, har vi brugt tiden til at udvikle vore digitale tilbud med formidling, nyhedsbreve osv.

- Samtidig har vi selvfølgelig forberedt de kommende udstillinger, så vi har noget at vise gæsterne, når vi nu kan lukke op, siger museumschefen.

Festival-markering
Allerede sidste år havde museet forberedt en stor særudstilling på Ragnarock i anledningen af Festivalens 50 års jubilæum. Men den måtte udsættes sammen med selve den store begivenhed på Dyrskuepladsen. Nu kommer den så igen på tapetet under titlen 'Smattens magi'.

- Vi har brugt tiden til at gøre udstillingen endnu bedre, så gæsterne kan se musikkens store indflydelse i vores samfund, og hvilke enorm betydning Festivalen har haft for udviklingen i Roskilde, f.eks. når det gælder den stærke frivillighed i vores område.

Morten Højsgaard lover forbedring og udvikling på alle ROMU's besøgssteder, så der bliver meget nyt at se, når de besøgende nu må vende tilbage.

tk
ROMU's åbning
Roskilde Museum 21. april

Ragnarock 21. april
Lejre Museum 21. april

Domkirkemuseet 21. april
Lützhøffts Købmandsgård 22. april

Håndværksmuseet 22. april
Tadre Mølle 1. maj

Skt. Laurentius kirkeruin 21. maj

Den Gamle Kongsråd i Lejre 3. juni

arrow Ny sal giver museum plads til endnu flere gæster
22. september 2021 kl. 12:14 Opdateret: kl. 12:14
arrow Romu udvider: Egedal bliver fjerde medlem af familien
14. september 2021 kl. 06:36 Opdateret: kl. 13:51
arrow Museets magasin gemmer på 200.000 små og store skatte
04. april 2021 kl. 10:18 Opdateret: kl. 14:38
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk