22. november 2017
Anne Møller Ronex har haft plads i regionsrådet siden 2013, hvor hun har været ene om at repræsentere De Radikale. Hun satser på fire år mere - gerne med lidt mere radikal power. Foto: Tine Fasmer
Anne Møller Ronex har haft plads i regionsrådet siden 2013, hvor hun har været ene om at repræsentere De Radikale. Hun satser på fire år mere - gerne med lidt mere radikal power. Foto: Tine Fasmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: R: Natlæger på skadestuer undergraver sygehusplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

R: Natlæger på skadestuer undergraver sygehusplan
Roskilde - 20. oktober 2017 kl. 10:17
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De Radikales Anne Møller Ronex anklager regionsrådets øvrige partier for at løbe fra sygehusplanen, fordi flere overvejer læger døgnet rundt på skadestuerne i Roskilde og Næstved.

Det er slet ikke den rigtige prioritering, når det i forvejen er svært at skaffe læger til sygehusene i Region Sjælland, mener hun.

- Det er kun ganske få opgaver i skadestuerne, der ikke kan klares af behandlersygeplejerskerne, så lægefagligheden vil slet ikke blive udnyttet godt nok ved at binde flere læge-ressourcer, siger Anne Møller Ronex, som pointerer, at der ikke er et akutberedskab i Roskilde og Næstved, som der er på akutsygehusene i Holbæk, Køge, Slagelse og Nykøbing F.

- Sygehusplanen er ambitiøs, og det vil koste penge at opbygge et højtspecialiseret sygehusvæsen og hjemtage flest muligt patienter fra Rigshospitalet og Odense Universitetshospital. Derfor nytter det ikke, at vi begynder at føre sognerådspolitik for at lave stemmefiskeri, siger Anne Møller Ronex.

SF, Konservative, Liberal Alliance og Enhedslisten er alle tilhængere af læge-døgndækkede skadestuer på Næstved Sygehus og Sjællands Universitetshospital Roskilde. I dag er der en læge mellem 12 og 22, og mange patienter behandles af specialuddannede sygeplejersker. Også Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Venstre har for nyligt åbnet mere op for ideen.

Venstres spidskandidat Jacob Jensen afviser, at partiet svigter sygehusplanen fra 2010.

- Vi ryster ikke på hånden, sygehusplanen skal holde flere generationer ud i fremtiden. Men jeg har været med til at flytte Venstres position til, at vi vil undersøge, om der er behov for adgang til læge på skadestuerne i Næstved og Roskilde i nattetimerne, siger Jacob Jensen, der også ser assistance fra lægevagten som en mulighed.

- Økonomien i det er det mindste problem, 10-15 millioner kroner for lægedækning døgnet rundt kan vi godt prioritere i et budget på 19 milliarder. Men spørgsmålet er, om der er læger til det, og om deres ressourcer muligvis kan bruges bedre på et andet tidspunkt af døgnet, siger Jacob Jensen.

Også Heino Knudsen, spidskandidat for Socialdemokraterne, afviser utroskab over for sygehusplanen.

- Men vi går til valg for øget tryghed for borgerne, og det gælder også borgerne i Næstved og Roskilde. Så hvis behovet er der, og lægebemanding døgnet rundt i skadestuen er den bedste løsning, så skal vi arbejde henimod det, siger han.

Læs mere i fredagens udgave af Sjællandske, DAGBLADET og Nordvestnyt. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk