13. august 2020
Ny Østergade-projektet fortsætter nu uden Claus B. Hansen.
Ny Østergade-projektet fortsætter nu uden Claus B. Hansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Projektmager får millioner tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projektmager får millioner tilbage
Roskilde - 19. juni 2019 kl. 20:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Claus B. Hansen har ikke længere option på at bygge Ny Østergade-projektet.

arrow Læs også: Hvem tør indgå partnerskab med Roskilde?

Byrådet besluttede onsdag ikke at forlænge den hidtidige option. I stedet gennemføres et udbud for at finde den projektudvikler, der kan løfte projektet.

Før udbuddet gennemføres, skal Trafikstyrelsen levere en rapport om S-tog til Roskilde. Når staten har afgjort, om der skal S-tog til Roskilde, er Banedanmark og DSB positivt indstillet på at sælge jord til projektet på sydsiden af Roskilde Station.

Som konsekvensen af, at kommunen ikke forlænger optionsaftalen og sætter projektet på pause, får Claus B. Hansen tilbagebetalt små 6,5 millioner kroner, som han har betalt til udarbejdelse af bl.a. lokalplan og vvm-redegørelse.

- Ny Østergade-projektet er et visionært projekt, som igen vil binde Roskilde Syd og Nord sammen. Projektet vil gøre op med fortidens synder og fjerner kilen igennem byen og rækker ud mod fremtidens dynamiske bymidte med liv, lys og handel. Den vision glæder jeg mig til at være med til at give liv - når staten er i mål med afklaringen omkring S-tog, siger borgmester Joy Mogensen i en pressemeddelelse fra kommunen.

Hun tilføjer, at Claus B. Hansen, som stod bag det oprindelige Røde Port-projekt, er meget velkommen til at byde ind i igen - sammen med andre udviklere.

- Der kommer en ny budrunde, så vi kan få sat turbo på dette visionære projekt. Vi har været i gang i 10 år, og nu skal vi frem til at kunne se målet, siger Joy Mogensen.

Både Banedanmark og DSB har oplyst, at de afventer en politisk afklaring på, om der skal S-tog til Roskilde, og hvor meget plads dette vil optage. Og de er indstillet på en aftale herefter. DSB og Roskilde Kommune har desuden indgået en eksklusiv aftale, der betyder, at de kun kan forhandle om salg af arealet med Roskilde Kommune indtil marts 2022.

arrow - Vi er nødt til at prøve noget nyt
20. juni 2019 kl. 15:36 Opdateret: kl. 13:37
arrow Vred arkitekt: Som i en diktaturstat
20. juni 2019 kl. 13:36 Opdateret: kl. 13:36
arrow Projektmager kobles af men er velkommen tilbage
20. juni 2019 kl. 12:20 Opdateret: kl. 12:20
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk