23. oktober 2020
Lars Løkke Rasmussen (tv.) og Kristian Jensen bør trække sig som formand og næstformand i Venstre. Ellers må landsmødet afsætte dem, mener byrådsmedlem i Roskilde Bent Jørgensen og næstformand i Venstre Roskilde Midt Kåre Ghisler Fuglsbjerg. Foto: Scanpix
Lars Løkke Rasmussen (tv.) og Kristian Jensen bør trække sig som formand og næstformand i Venstre. Ellers må landsmødet afsætte dem, mener byrådsmedlem i Roskilde Bent Jørgensen og næstformand i Venstre Roskilde Midt Kåre Ghisler Fuglsbjerg. Foto: Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Profiler i Venstre Roskilde vil af med Løkke og Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Profiler i Venstre Roskilde vil af med Løkke og Jensen
Roskilde - 20. august 2019 kl. 12:17

- Det er nok nu. Tiden er inde for Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen til at sætte Venstre og det liberale Danmark højere end deres egne personlige ambitioner.

arrow Læs også: Venstre-ballade kan give lokal kandidat plads i Folketinget

Sådan skriver Bent Jørgensen, byrådsmedlem for Venstre i Roskilde Kommune, og Kåre Ghisler Fuglsbjerg, næstformand for Venstre Roskilde Midt, i en kronik i Jyllands-Posten tirsdag.

De kræver Lars Løkke Rasmussen afsat som formand og Kristian Jensen afsat som næstformand for Venstre. I stedet bør Jakob Ellemann-Jensen overtage formandsposten, og Stephanie Lose bør være den nye næstformand, lyder det.

De to kronikører mener, at det har været til stor skade for partiet, at det nuværende formandsskabet ikke har formået at holde deres stridigheder interne.

- Lad os blot fremhæve, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens uansvarlige og ukollegiale måde at lede partiet er dybt skadelig. Det samme er Claus Hjort Frederiksen vedvarende konflikteskalerings, skriver de.

De to står ikke alene. Svend Møller Sørensen, medlem af Venstres hovedbestyrelse og kommuneforeningsformand i Skanderborg, er enig. Også Mette Marie Thomsen, der er kommuneforeningsformand i Holstebro og ligeledes sidder i hovedbestyrelsen, er citeret i Jyllands-Posten.

Ifølge flere medier ønsker centrale kræfter i partiet at få en helt ny ledelse i Venstre. Altså uden Lars Løkke Rasmussen og uden Kristian Jensen.

Medmindre Løkke eller Jensen trækker sig inden, vil ændringer i formandskabet dog først kunne ske i november, når partiet holder landsmøde.

- Hvis ikke de selv magter at gøre det rigtige, så bør partiets hovedbestyrelse og siden landsmødet hjælpe dem med det, lyder opfordringen i kronikken.

arrow Venstres nordjyske bagland holder tæt om krisemøde
22. august 2019 kl. 07:40 Opdateret: kl. 07:42
arrow Stephanie Lose er tavs om mulig næstformandspost
21. august 2019 kl. 10:10 Opdateret: kl. 10:12
arrow Medier: V-bagland holder krisemøder om formandsuro
21. august 2019 kl. 02:04 Opdateret: kl. 02:06
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk