23. januar 2021
Formanden for Vor Frue Friskole, Jesper Sø (yderst th), kendte ikke på forhånd til børnehuset Spiloppens planer om at blive privat. Foto: Peter Andersen
Formanden for Vor Frue Friskole, Jesper Sø (yderst th), kendte ikke på forhånd til børnehuset Spiloppens planer om at blive privat. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privat børnehus er ikke knyttet til ny friskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privat børnehus er ikke knyttet til ny friskole
Opdateret 06. februar 2020 kl. 11:59
Roskilde - 05. februar 2020 kl. 13:15
Af Kristian Jørgensen

Når børnehuset Spiloppen nu vælger at lade sig privatisere, kunne det ligne et sammenfald med, at Vor Frue Friskole åbner til august.

arrow Læs også: Børnehus bliver privat for at sikre frihed og kvalitet

Det er dog ikke tilfældet. Formanden for Vor Frue Friskole, Jesper Sø, er først lige blevet informeret om, at Spiloppen vil være privat.

Han kalder dog et samarbejde mellem den private børnehave og den private skole for »den naturlige vej at gå«. Det kan der muligvis være nyt om, når Vor Frue Friskole har sit næste informationsmøde 1. marts.

Satser på sfo

Friskolen er sikker på at åbne til august, da den opfylder kravene, og 30 har betalt for at blive skrevet op, hvilket er dobbelt så mange som mindstekravet.

Vor Frue Friskole har ikke sin placering endeligt på plads, men det bliver under alle omstændigheder meget tæt på Spiloppen.

Håbet er at få en aftale i stand med Roskilde Kommune om at leje Vor Frue Skoles tidligere sfo. Det forventer de en snarlig afklaring af, men skulle det ikke lykkes, kan skolen bruge sognegården som en midlertidig løsning det første år.

Ikke kommunen i nakken

Det vil ikke være optimalt, men skolen kommer til at gå i luften til august, understreger formanden.

- Så har vi selv styring med, hvad der kommer til at ske med skolen. Vi kommer ikke til at have kommunen til at stå og puste os i nakken, siger Jesper Sø med henvisning til den langvarige usikkerhed omkring Vor Frue Skole, som nu er nede på fire årgange fordelt på to klasser.

- Det er et spørgsmål om at sikre en fremtidig skole i Vor Frue. Jeg ser personligt ikke nogen fremtid for kommuneskolen, og hvis ikke vi gør noget, er der ikke et alternativ. Så skal de til at fragte sig hele vejen ind til skolerne i Roskilde, uanset om de går i 0. eller 8. klasse, og det synes jeg er skræmmende, siger Jesper Sø.

Skole- og børneudvalgsformand Jette Henning (S) kan ikke udtale sig om Spiloppens bevæggrunde for at blive privat, men hun ser umiddelbart ingen konsekvenser for Vor Frue Skole i den forbindelse.

Det begrunder hun med, at de børn, der bliver optaget i Spiloppen, sagtens komme på Vor Frue Skole, og det samme gælder de, kommunen må henvise til pasning i eksempelvis Roskilde sydby, fordi der ikke længere er en kommunal daginstitution i Vor Frue.

arrow Vor Frues eneste børnehus løsriver sig fra kommunen
06. februar 2020 kl. 11:56 Opdateret: kl. 11:56
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk