17. oktober 2021
Jyllinge Minigolf Klub har ydet et kolossalt arbejde med at få etableret en minigolfbane - og er nu blevet tildelt Idrætsprisen.
gallery icon

Se billedserie

Jyllinge Minigolf Klub har ydet et kolossalt arbejde med at få etableret en minigolfbane - og er nu blevet tildelt Idrætsprisen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prisregn over de frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prisregn over de frivillige
Roskilde - 27. september 2019 kl. 19:15

Ved Frivillig Fredag fejrer Roskilde Kommune de mange frivillige, der året rundt yder en indsats i kommunens forskellige foreninger.

arrow Læs også: Frivilligfest er aflyst: - Ikke forsvarligt at samle mange frivillige ildsjæle

Ved arrangementet i Roskilde Kongrescenter blev det ikke ved skulderklappene og de rosende ord - der var også kontant hæder.

Kulturprisen, som er på 15.000 kroner, gik til Vindinge Kulturcenter, som gennem hele vinterhalvåret hver tirsdag samler over 100 mennesker til fællesspisning og efterfølgende underholdning eller foredrag. I køkkenet står børn og forældre på skift fra Vindinge Skole, idrætsforening, menighedsråd og fra andre af kulturcentrets aktivitetsgrupper. Vindinge Kulturcenter samler byen omkring noget så hyggeligt og rart som aftensmad - og bidrager på den måde til fællesskabet i lokalsamfundet.

Ud over en forening gives Kulturprisen også til en person. I år blev hæderen og de medfølgende 5000 kroner tildelt Marianne Thomsen fra Børns Voksenvenner Roskilde. Hun fik prisen for sit arbejde som ildsjæl og nøgleperson i foreningen, der bringer børn og voksne sammen i gode match. Marianne Thomsen er en central person hos foreningen, som hver dag gør en livsvarig forskel for børn og unge med spinkle eller svære familieforhold. Her bliver der skabt værdifulde og udviklende venskaber mellem ramte børn og ressourcestærke voksne.

Også Idrætsprisen består af to dele. Den personlige gik til Inga Skjærris, Viby Idrætsforening, for sin utrættelige vilje, energi og indsats for idrætten, foreningsdanmark og kulturen gennem over 40 år.

»Inga Skjærris er en lokal ildsjæl, der ikke bare bidrager til fællesskabet i Viby Idrætsforening, der har over 2000 medlemmer, men i lokalsamfundet generelt; Inga er eksempelvis både engageret i lokalsamfundets børn og unge gennem aktiviteter som Kidz Sport Awards, høstfest og børneløb, og Inga er samtidig engageret i byens ældre hos både Omsorgscentret og Ældre Sagen,« hedder det i motiveringen.

Idrætsprisen til foreninger blev tildelt Jyllinge Minigolf Klub, som gennem to år har arbejdet ihærdigt på at anlægge en minigolfbane i Jyllinge. »Resultatet er flot og efter indvielsen i maj har klubben allerede opnået stor popularitet. Børn, forældre og bedsteforældre kommer for at få frisk luft, de hygger sig med hinanden og får en oplevelse sammen. Derudover er klubben også aktiv i forhold til at inviterer både ældreforeninger, skoler og sfo'er indenfor,« hedder det.

De fire første priser uddeles alle af kultur- og idrætsudvalget. Folkeoplysningsudvalget står bag den femte pris, der blev uddelt på Frivillig Fredag. Det er Start- og Udviklingspuljens Foreningspris på 5000 kroner, som gik til Roskilde Sejlklub på grund af klubbens store engagement med at udvikle et aktivt friluftsliv i og omkring Roskilde Fjord. »Roskilde Sejlklub tilbyder mange typer sejlaktiviteter for børn, unge og familier, som alle får fantastiske naturoplevelser, vigtig læring om sikkerhed på vand og muligheden for at indgå i stærke fællesskaber. Roskilde Sejlklub har gennemført et succesfuldt forsøgsprojekt med to skoleklasser, hvor undervisningen har været en kombination af sejloplevelser, matematik, geografi, fysik og biologi. Folkeoplysningsudvalget vil også gerne anerkende Roskilde Sejlklubs arbejde med at udvikle undervisningsforløb for kommunens folkeskoler under Åben skole,« lyder begrundelsen for hæderen af sejlklubben.

arrow Sensommerjazzen er aflyst
14. august 2020 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:07
arrow Sommerdansen er tilbage på Museumsøen
11. august 2020 kl. 18:14 Opdateret: kl. 13:42
arrow Biblioteker klar til revanche efter forsømt forår
11. august 2020 kl. 14:25 Opdateret: kl. 13:43
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk