24. februar 2020
Der bliver brugt, de afsatte penge og ikke mere, når Tour de France kommer til Roskilde. Det er ikke ligefrem en garanti, men den klare forventning fra Roskildes borgmester, Tomas Breddam (S). Foto: Bjørn Armbjørn
Der bliver brugt, de afsatte penge og ikke mere, når Tour de France kommer til Roskilde. Det er ikke ligefrem en garanti, men den klare forventning fra Roskildes borgmester, Tomas Breddam (S). Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prisen på tourstart i Roskilde ligger fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prisen på tourstart i Roskilde ligger fast
Roskilde - 03. december 2019 kl. 12:03
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

10 millioner kroner kommer det til at koste at få starten af 2. etape af Tour de France til Roskilde.

Det regner borgmester Tomas Breddam (S) også med er virkeligheden, når den sidste rytter er trillet ud af kommunen den 3. juli 2021.

I dagens udgave af Politiken lyder det ellers, at prisen for at få Tour de France til Danmart er galopperet i vejret, og at man reelt stadig ikke kan vide, om udgifterne går yderligere i vejret.

Roskilde Kommune har afsat fem millioner kroner til interessentskabet Grand Départ Copenhagen 2021 som er prisen for at få etapestarten. Dertil kommer i alt fem millioner kroner til den praktiske afvikling og folkefesten i Roskilde.

Det er de penge, kommunerne selv har afsat ud over »startgebyret«, der i Politikens udlægning har fået prisen til at galoppere, men de er altså afsat af byrådet med åbne øjne.

Tomas Breddam ser ingen større risiko for yderligere udgifter.

- Vi lægger budget med det her som med alt mulig andet, og jeg kan ikke se, at det skulle være mere ustyrbart, snarere tværtimod. Det handler om, hvad vi vil sætte i gang ikke sætte i gang, og det at starte et cykelløb i Roskilde Kommune er rimelig styrbart. Når vi har lovbundne udgifter alle mulige andre steder, kan det være sværere at styre, siger han.

Kommunens udgifter til arbejdstimer i forbindelse med Tour de France er ikke medregnet i budgettet, men det ville være svært at gøre op og er heller ikke normen, påpeger borgmesteren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk