13. april 2021
Byrådet regnede med, at en ny daginstitution i Ringparken ville koste 37 millioner kroner, men alle buddene på totalentreprisen lå over det beløb. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Byrådet regnede med, at en ny daginstitution i Ringparken ville koste 37 millioner kroner, men alle buddene på totalentreprisen lå over det beløb. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pris på ny institution holdt ikke stik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pris på ny institution holdt ikke stik
Roskilde - 07. marts 2021 kl. 16:11
Af Kristian Jørgensen

De 37 millioner kroner, byrådet har afsat til at bygge en helt ny daginstitution i Ringparken, slår alligevel ikke til. Roskilde Kommune har afholdt totalentreprisekonkurrence for byggeriet og fundet en vinder, der har det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

arrow Læs også: Protester mod at udvide børnehus med pavilloner

Det vindende tilbud kan bare ikke opføre daginstitutionen for de 37 millioner kroner, plus, 1,35 millioner i tilskud fra Realdania, så nu skal byrådet til at afsætte flere penge for at fuldføre planerne.

Hele seks millioner kroner mere vil det koste at opføre børnehuset, som det er planlagt. Altså godt en sjettedel oven i, hvad kommunen har budgetteret med. Der er dog fundet en besparelse på halvanden million kroner, som ikke går ud børnenes trivsel og de bæredygtighedskrav, byggeriet skulle leve op til.

Så mangler der 4,5 millioner kroner. Dem foreslår forvaltningen at føje til det beløb, der er afsat til byggeriet på næste års budget. Finansieringen bliver klaret ved at finde pengene i kassebeholdningen, hvis altså byrådet siger god for budgetændringen - men alternativet vil være mere iøjnefaldende.

Ud over fordyrelsen har konkurrencen om byggeriet også medført, at børnehuset bliver forsinket. Det skulle oprindeligt stå klar i august næste år, men bliver forsinket to-tre måneder.

arrow Sådan skal nyt stort byggeri på Køgevej se ud
07. november 2019 kl. 06:20 Opdateret: kl. 14:06
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk