19. december 2018
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prins Joachim til Roskilde: Skal indvie »hårtørrer« til 80 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prins Joachim til Roskilde: Skal indvie »hårtørrer« til 80 mio. kr.
Opdateret 12. marts 2018 kl. 15:56
Roskilde - 12. marts 2018 kl. 15:46
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter lang tids venten er det endelig blevet tid til, at Danmarks National Vindtunnel på DTU Risø Campus skal indvies. Det sker den 10. april til et stort anlagt arrangement, hvor samarbejdspartnere og industrien er inviteret.

Det bliver Prins Joachim, som skal klippe snoren til den nye vindtunnel, som er blevet fire år forsinket i forhold til de første planer for projektet.

Poul la Cour Tunnelen, som den hedder i daglig tale, bliver en del af den nationale forskningsinfrastruktur og kommer til at betjene både forskningsinstitutioner og industri globalt.

Vindtunnelen bliver blandt de største universitetsejede tunneler i verden, og kombinationen af testmuligheder gør vindtunnelen til den eneste af sin slags, ikke bare nationalt, men også globalt. Dette skyldes vindtunnelens størrelse, høje strømningshastigheder og muligheden for at kombinere målinger af aerodynamik og støj. Man vil fx kunne udsætte en del af en møllevinge for vindstyrker op til 105 meter i sekundet eller 378 km/t. Det svarer til mere end tre gange orkanstyrke.

- Vi har ventet længe på vindtunnelen. Det ved vi, at industrien også har, så den 10. april bliver en glædens dag. Vindtunnelen er med til at styrke Danmarks position på vindenergiområdet, lyder det fra Peter Hauge Madsen, direktør hos DTU Vindenergi:

Selv om vindtunnelen officielt indvies den 10. april, så vil de første måneder blive brugt til at teste og kalibrere Vindtunnel. Først til september er det forventningen at tunnelen kan tages i brug til forskning og industrielle opgaver.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk