7. marts 2021
Politiet ledte i første omgang efter fem gerningsmænd, men mener med anholdelsen af de fire teenagere at have fat i alle gerningsmænd bag det grove overfald i bus 600S. Foto: Kim Rasmussen
Politiet ledte i første omgang efter fem gerningsmænd, men mener med anholdelsen af de fire teenagere at have fat i alle gerningsmænd bag det grove overfald i bus 600S. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Presset ud af bus med kniv og gennembanket: Fire mand anholdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Presset ud af bus med kniv og gennembanket: Fire mand anholdt
Opdateret 21. januar 2021 kl. 22:56
Roskilde - 21. januar 2021 kl. 12:38
Af Steen Østbjerg

Ved en koordineret aktion anholdt politiet onsdag formiddag fire personer, som torsdag i Retten i Roskilde er blevet varetægtsfængslet, sigtet for røveri, grov vold, ulovlig tvang og vidnetrusler.

arrow Læs også: Debat: Kommunen skal gøre livet surt for kriminelle indvandrere

Efter politiets opfattelse er det de fire, der om aftenen mandag den 14. december begik et groft røveri mod en 18-årig handelsskoleelev fra Jægerspris, som var på vej hjem fra Roskilde i bus 600S.

Med i bussen var imidlertid også fire andre teenagere, hvoraf de to under trusler om anvendelse af vold fratog handelsskoleeleven sine airpods og kasket. Da bussen standsede ved Risø, tvang alle fire ham ud af bussen og ind i læskuret ved stoppestedet, hvor de bankede ham.

De kastede ham mod jorden og tvang ham til at aflevere sine sko, nogle Nike Air Max 270, sin jakke og sin Ralph Lauren hættetrøje, og de tvang ham også til at aflevere sin mobiltelefon, en iPhone 11 Pro, som han fik besked på at slette alt indhold på, inden de væltede ham omkuld på jorden, hvor de gav ham gentagne slag og spark både i hovedet og på kroppen.

I første omgang var der frygt for, at voldsmændene havde brækket armen på handelsskoleeleven, men ifølge sigtelserne, der blev læst op ved grundlovsforhøret, resulterede volden i pletter på trommehinden, hævelser og blodansamlinger.

Kniv mod halsen

Gerningsmændene tvang også den 18-årige til at oplyse sit fulde navn og adresse samt sit cpr-nummer, og de oplysninger brugte de til at prøve at få ham til at tie om, hvad han havde været udsat for.

De holdt en kniv mod hans hals og mave, mens der blev sagt »Hvis du anmelder det her til politiet, kommer jeg hjem, hvor du bor, og slår dig ihjel!« og »Uh, hvor har jeg lyst til at stikke dig ned!« og »Hvor skal du være glad for, vi ikke har stukket dig!«

Den forslåede 18-årige blev efterladt frysende ved busstoppestedet, hvor det lykkedes ham at standse en forbipasserende bil og derefter ringe til politiet.

I første omgang lød udmeldingen fra politiet på, at der var fem om at begå overfaldet. Efterforskningen blev blandt hjulpet på vej af videooptagelser fra bussen, og den resulterede altså i anholdelse af de fire onsdag formiddag, og flere gerningsmænd var der ikke, mener politiet.

De fire er en 19-årig fra Roskilde, en 18-årig fra Rudersdal Kommune samt to 17-årige fra henholdsvis Birkerød og Lolland. Alle fire anholdte nægter sig skyldige.

Lukkede døre

På begæring af anklagemyndigheden blev grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, hvilket samtlige fire forsvarere protesterede imod.

Anklageren begrundede ønsket med, at sagen stadig er på et indledende stadie, og at det er uvist, hvad der kan komme frem i den videre efterforskning, lige som der under selve grundlovsforhøret ville kunne komme oplysninger frem, der ville kunne bruges mod den 18-årige, som gerningsmændene jo kender navn og bopæl på.

Forsvarerne protesterede og henviste blandt andet til, at politiet mener at have fat i alle gerningsmænd, således at der ikke er nogen medgerningsmænd på fri fod, og de pegede på, at hvis det endelig havde været hensigten at opsøge den 18-årige, så har der været rig lejlighed til det, eftersom overfaldet fandt sted for mere end fem uger siden.

På den baggrund mente de ikke, at de særlige betingelser, der skal være for, at dørene kan lukkes, ikke var opfyldt.

Dommeren valgte dog at lytte til anklageren og lukkede dørene med henvisning til sagens grovhed.

arrow Tiltalte for vold: Varetægtsfængslet i ny sag om groft røveri
21. januar 2021 kl. 13:22 Opdateret: kl. 22:57
arrow Sagen om stationsvold: Manglende testsvar udsætter dom
17. december 2020 kl. 12:43 Opdateret: kl. 12:58
arrow Syv tiltalte for vold mod 15-årig: Skal de dømmes som én gruppe?
13. december 2020 kl. 14:10 Opdateret: kl. 15:19
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk