20. november 2018
Tidligere museumsdirektør Frank Birkebæk og præsident for Schubertselskabet mødte prins Henrik ved flere lejligheder. Foto: Kristian Jørgensen
Tidligere museumsdirektør Frank Birkebæk og præsident for Schubertselskabet mødte prins Henrik ved flere lejligheder. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Præsident: Prins Henrik gav en dejlig farve til Kongehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præsident: Prins Henrik gav en dejlig farve til Kongehuset
Roskilde - 14. februar 2018 kl. 10:15
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med prins Henriks død har Schubertsselskabet mistet deres protektor. Som præsident for selskabet mødte Frank Birkebæk, tidligere museumsdirektør, prinsen ved flere lejligheder og han oplevede en prins der var mere menneske end funktionen prins.

arrow Læs også: Sådan kan du ære prins Henrik i domkirken

- I 2014 var han til Schubertselskabets 20 års jubilæumskoncert. Der oplevede vi prinsen som en meget dannet person og et meget vidende menneske, som var meget kunstnerisk interesseret. Henrik var i min optik menneske, før han var funktionen prins, og han gav en varm farve til kongehuset, som klædte vores kongehus. Han var ligetil og uprætentiøs. Han var det oplagte valg som protektor for Schubertselskabet, og der er også derfor, vi med sorg har modtaget meddelelsen om prinsens død, siger Frank Birkebæk og fortsætter:

- Ved jubilæumskoncerten var han ved den efterfølgende reception et helt naturligt midtpunkt, og det var min klare opfattelse, at han nød aftenen sammen med os.

Frank Birkebæk har mødt prins Henrik ved flere lejligheder, også i kraft af Franks Birkebæks virke som museumsdirektør.

- Jeg havde blandt andet den ære at have en sjov dag med prinsen ved en anledning her i byen. Vi talte meget sammen ved den lejlighed, og det var samtaler om alting og ingenting. Det var samtaler om lige præcis det, der faldt prinsen ind, og det var med til at danne det indtryk, jeg har af han som menneske mere end prins, siger Frank Birkebæk.

Schubertsselskabet kommer i første omgang til at sende en kondolence til kongehuset, og så skal selskabet drøfte, om prinsens død skal markeres på anden vis.

På sigt skal selskabet have vurderet, om der skal findes en ny protektor.

arrow Roskildenserne om prins Henrik: - Nu mangler vi et festligt indslag
14. februar 2018 kl. 10:27 Opdateret: kl. 10:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk